Connect with us

Jajce Online

Muškarci bi trebali ejakulirati 21 put mjesečno kako bi se zaštit…

Avatar

Published

on


Zdravlje prostate osjetljivo je ali vrlo važno pitanje za muškarce širom svijeta. Žlijezda koja proizvodi većinu tekućine u sjemenu je očigledno važna, ali poremećaji u tom području sve su češći među muškarcima starijim od 50 godina.
Povećana prostata može uzrokovati učestalo i bolno mokrenje, a uz sve to je rak prostate je treći najčešći rak u Americi.

Dijeta, vježbe i redovni pregledi najučinkovitiji su način da prostata ostane zdrava.

Međutim, istraživači sa Univerziteta Harvard otkrili su novu, mnogo ugodniju metodu. U časopisu Evropska urologija, naznačno je da visok nivo seksualne aktivnosti može smanjiti rizik od dobijanja raka prostate. U studiji je učestvovalo 32 hiljade muškaraca, kojima su praćene seksualne navike.

Zaključak studije da kod onih koji imaju veći broj ejakulacija tijekom mjeseca imaju manje šanse da će dobiti rak prostate.

“Otkrili smo da je kod muškaraca koji bilježe više ejakulacija mjesečno u odrasloj dobi manje vjerovatno da će im biti dijagnosticiran rak prostate. Ova velika studija daje do sada najjači dokaz korisne uloge ejakulacije u prevenciji raka prostate”, kazao je autor studije.

Istraživači vjeruju da će vas 21 ejakulacija zaštiti od raka prostate. Naime, istraživanje je pokazalo da su muškarci koji su ejakulirali 21 put mjesečno imali 33 posto manji rizik od raka prostate.

Razlog tome još uvijek nije utvrđen, ali naučnici pretpostavljaju da ejakulacijama mogu isprati toksine.

Naravno, sama ejakulacija neće u potpunosti spasiti vašu prostatu. Stručnjaci kažu da su pretilost, konzumiranje duhana, prerađena hrana s visokim udjelom masnoće i nasljednost također faktori koji mogu dovesti do raka prostate.

Doktor James Balch vjeruje da je ispravna prehrana, stvar kojoj treba težiti kada želite zaštiti svoju prostatu.

“Ako muškarac ne želi ići na operacijski sto i izbjeći rak prostate, on mora izbjegavati hranu s visokim udjelom masti i toksine iz okoline koji doprinose problemima s prostatom”, kazao je Balch.

Uz sve ovo i prestanak pušenja i tjelovježba pomoći će vam da se adekvatno zaštitite od raka prostate.

 

 

(klix)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement