Connect with us

BiH

Na aukciji majice, gaće, mobiteli, motocikli….

Avatar

Published

onPantalone, haljine, trenirke, sakoi, majice, košulje, čizme, gaće, helanke, mobiteli, punjači, motocikli, umjetničke slike… i još desetine hiljada drugih vrsta robe naći će se na aukciji Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH 1. aprila u Sarajevu.
Carinski prekršaji
Riječ je o robi koja je pravosnažnim sudskim odlukama oduzeta zbog carinskih prekršaja ili koja je na nezakonit način uvezena u našu zemlju. Tu je i roba za koju nisu plaćene zakonski predviđene uvozne dažbine.
– U svakom pojedinačnom slučaju pokrenuti su postupci pred nadležnim sudovima i nakon donošenja pravosnažnih sudskih odluka stvoreni su uvjeti za prodaju te robe. Riječ je o jednoj od aukcija u nizu koje organizira UIO – pojasnio nam je Ratko Kovačević, portparol UIOBiH.


Na aukciji i džemperi…

 
Na aukciji će, između ostalog, biti ponuđeni 24 para pantalona i 14 haljina po početnoj cijeni od 567,8 maraka, 57 automobilskih guma za 3.048 KM, 192 para ženskih čizama za 2.583,36 KM, 158 donjih dijelova trenirke i 35 pari helanki za 1.983,68 KM, 141 displej za telefone za 4.670,52 KM, šest mobitela za 1.658 KM…
Odluka suda
Za pravosnažno oduzetu robu nadležni sud obično u presudi najavi hoće li biti uništena, prodata ili nešto treće.
Prošle godine oduzeta je roba u vrijednosti od 20.427.497 KM.
Uništena roba u vrijednosti od 459.332 KM
Putem aukcija lani je prodato robe u vrijednosti od 479.439 KM, a po naredbi sudova uništeno je robe vrijedne 459.332 KM. Riječ je o akciznoj robi ili onoj koja predstavlja povredu prava intelektualnog vlasništva.

 
 
 
(avaz)
Objava Na aukciji majice, gaće, mobiteli, motocikli…. pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement