Connect with us

Jajce Online

Na banjalučkom Sajmu turizma više od 150 izlagača iz 11 evropskih zema…

Avatar

Published

onMeđunarodni sajam turizma, koji je okupio više od 150 izlagača iz 11 evropskih zemalja, počeo je danas u Banjoj Luci.

Na sajmu učestvuju izlagači iz BiH, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Grčke, Bugarske, Mađarske, Turske i Albanije.
– Između ostalih, tu su predstavnici turističkih organizacija Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, kao i turističke organizacije Beograda, Kantona Sarajevo i domaćina Banje Luke, te predstavnici nacionalnih parkova iz RS, Olimpijskog centra Jahorina i svih banja iz RS. Na sajmu će se predstaviti brojni vinari iz RS i okruženja – naveli su iz agencije „RS konsalting i trejd“ koja je organizator sajma.
Entitetska ministrica trgovine i turizma Dragica Kovač je naglasila da je ova manifestacija izvanredna prilika za promociju najznačajnijih turističkih potencijala RS-a, ali i prilika da se ostvare međusobni kontakti turističkih organizacija iz cijelog regiona.

Otvarajući sajam, koji se održava u novizgrađenoj sportskoj dvorani „Centar“, gradonačelnik Igor Radojičić je izrazio nadu da bi ovaj događaj u godinama pred nama mogao prerasti u prepoznatljivu regionalnu manifestaciju.
– Grad Banja Luka ovaj sajam prepoznaje kao jedan od mogućih potencijala za razvoj turizma u našem gradu. Ova i sljedeća sedmica su pokazatelj kako se zajedničkim naporima Grada i njegovih partnera, turistička ponuda i posjeta može podići na znatno viši nivo. Danas je u našem gradu teško naći slobodna mjesta u hotelima, prije svega zbog velikog broja događaja, poput ovog, koji okupljaju posjetioce sa raznih strana – rekao je Radojičić.
Sajam traje do 20. aprila.
 
(Fokus.ba)
Objava Na banjalučkom Sajmu turizma više od 150 izlagača iz 11 evropskih zemalja pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement