Connect with us

Sport

NA BICIKLIJADI DOLINOM PLIVE VIŠE OD 200 UČESNIKA

Avatar

Published

onDolinom rijeke Plive, od Jajca, preko Jezera do Šipova, danas je održana 11. Biciklijada koja je okupila više od 200 učesnika.

Prvi put se vozilo trasom uskotračne pruge Jajce-Šipovo zahvaljujući podršci načelnika Jajca Edina Hozana koji je izdvojio značajna sredstva za uređenje. Za sve učesnike bio je obezbijeđen doručak i čaj u Jezeru, te ručak u Pljevi, a podijeljene su diplome u više kategorija.
Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić, koje je učestvovala na Biciklijadi, rekla je da je da je ovo značajan događaj za promociju ljepote toga kraja, te da je tradicionalno prisutna na ovoj sportskoj manifestaciji.

“Bilo je oko 40 učesnika iz Jezera i pedesetak iz Šipova. Ovo je za nas značajan događaj, promovišemo našu Plivu, a i u zdravom tijelu je zdrav duh”, istakla je Ružičićeva.
Predsjednik Planinarskog društva “Ćusine” iz Jajca Velid Hrnjić rekao je da je najmlađi učesnik imao tri godine, a najstariji 82, te da su prvi put vozili trasom uskotračne pruge, koja je uređena.
“Vozilo se pored Plivskog jezera i rijeke Plive. Startovalo se od vodopada u Jajcu , a cilj je bio na izvoru Plive u Pljevi u Šipovu”, naveo je Hrnjić.

Ova aktivnost ima veliki značaj prije svega zbog uvezivanja Plivske regije, kao i zbog poboljšanja sportskog sadržaja za sve generacije. Organizator Biciklijade je Planinarsko društvo “Ćusine”, a Hrnjić kaže da je njen cilj da poveže tri grada u ovoj regiji.
Događaj je bio obogaćen zanimljivim muzičko-zabavnim programom koji su priredili članovi GDO „Limena glazba Jajce”. Generalni sponzor ove sportsko-rekreativne manifestacije je općina Jajce, Jezero i Šipovo.

 
 
 
(Jajce Online/Srna/FOTO: T. Zrile, E. Plivac, S. Ružičić, A. Melić)Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement