Connect with us

BiH

Na Ćaninom polju obilježen Dan hrvatskih branitelja i 25 obljetnica VR…

Avatar

Published

on

 

Povodom obilježavanja Dana pobjede, Dana hrvatskih branitelja i Dana domovinske zahvalnosti, te 25. obljetnice VRO „Oluja“, 5. kolovoza 2020. godine udruge proistekle iz Domovinskog rata HVO Jajce organizirale su prigodno druženje za sve branitelje i članove njihovih obitelji, te građane Jajca.

Druženje je upriličeno kod spomenika braniteljima poginulih u Domovinskom ratu, odnosno Doma dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na Borcima.

Prije početka programa, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO Jajce položili su vijenac kod spomenika poginulim braniteljima.

U ime organizatora, nazočnima se obratio Anto Brtan – Carić koji je u obraćanju podsjetio da je VRO „Oluja“ označila prekretnicu u ratu i najavila slom velikosrpske agresije koju su i Jajčani osjetili na najgori mogući način, te dala prognanim Jajčanima novu nadu da se njihovi prognanički dani bliže kraju. Podsjetio je i na obvezu svih nas da nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu onih najboljih među nama, koji su dali svoj život za domovinu i slobodu.

Predsjedatelj OV Jajce, Ivo Šimunović, u svome obraćanju podsjetio je na dane ponosa i slave i oslobodilačke operacije Hrvatskih snaga, te svim nazočnima čestitao 25. obljetnicu VRO „Oluja“.

Vrijedni članovi braniteljskih udruga i mladi pobrinuli su se da, unatoč lošim vremenskim prilikama, ovo druženje protekne uz dobro raspoloženje i pjesmu.

Za glazbeni dio programa pobrinuli su se naši lokalni glazbenici Mare i Goran Pranjko.

Udruge proistekle iz Domovinskog rata zahvaljuju se svim donatorima koji su pomogli da se ova obljetnica dostojanstveno obilježi.

Volimjajce.com

Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement