Connect with us

BiH

Na GP Bosanski Brod pojačana frekvencija vozila

Avatar

Published

on

Na GP Bosanski Brod pojačana frekvencija vozila

BiH

stanje na putevima

Zbog saobraćajne nezgode koja se noćas dogodila u mjestu Donja Lučka (M-4.2 Cazin – Velika Kladuša) saobraćaj i dalje obustavljen te preusmjeren na lokalne obilaznice

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Na Graničnom prelazu Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta, objavili su u četvrtak ujutru iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Dodaju da je zbog saobraćajne nezgode koja se noćas dogodila u mjestu Donja Lučka (M-4.2 Cazin – Velika Kladuša) saobraćaj i dalje obustavljen te preusmjeren na lokalne obilaznice.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 0.30 do 1.30 sati, od dva do 3.30 i od četiri do 5.30. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila – Tetovo – Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi – Sarajevo sjever u dužini od dva kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

Naizmjenično, jednom trakom zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima: Ključ – Lanište, Srebrenik – Orašje (sanacija tunela Ormanica) Olovo – Kladanj, Semizovac – Vogošća, Stolac – Neum, Cazin – Srbljani, Ustiprača – Goražde – Ustikolina, kao radovi u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive) i Mostaru.

Radovi na sanaciji rasvjete izvode se u noćnim satima u tunelu Jelašje na magistralnom putu M-17 Konjic – Jablanica. Za vrijeme izvođenja radova, kroz tunel se saobraća jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići, zaključuju iz BiHAMK-a.

Fokus.ba

Objava Na GP Bosanski Brod pojačana frekvencija vozila pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement