Connect with us

BiH

Na Ivanici, Doljanima i Gabela Polju čeka se do sat vremena

Jajce Press

Published

on


Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima, a posebno se izdvajaju Ivanica, Doljani i Gabela Polje gdje se na izlazu iz BiH čeka do sat vremena.

Na ostalim graničnim prelazima pojačan je intenzitet saobraćaja, ali trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Kako slijede dani vikenda, tako se tokom dana očekuje pojačan promet vozila i duža zadržavanja na većini graničnih prelaza.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) podsjećaju vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominju da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasle osobe i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Inače, u većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po pretežno suhom kolovozu. Na pojedinim dionicama u višim predjelima moguća je smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog radova na redovnom održavanju u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17 Jablanica-Konjic, od sedam do 17 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog održavanja 45. Internacionalne turističke Una regate, do 29. jula od 17:30 do 24 sata, biće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća. Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci M-5 Gromiljak-Blažuj, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

(N1)

Feed: Senzor24.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement