Connect with us

Jajce

Na manifestaciji 9. biciklijada dolinom Plive učestvovalo preko 200 bi…

Avatar

Published

on


Na manifestaciji 9. biciklijada dolinom Plive učestvovalo preko 200 biciklista (FOTO)


Još jednom je PD “Ćusine“ pokazalo da je sposobno organizirati velike i zahtjevne manifestacije. Ovaj put bila je to manifestacija pod nazivom 9. biciklijada dolinom Plive.

Start etape je bio ispred Muzeja AVNOJ-a, odnosno vodopada u Jajcu, a cilj je bio izvor rijeke Plive. Biciklisti su vozili prelijepom plivskom dolinom, a u mjestima kroz koja su prolazili pridruživali su im se i ostali biciklisti. Sve ovo je bilo popraćeno zvucima limene glazbe iz Jajca.
Po dolasku u Pljevu organiziran je zajednički ručak za sve učesnike biciklijade, a nakon toga načelnica Opštine Jezero Snežana Ružičić uručila je diplome i zahvalnice učesnicima.

Diplomu za najstarijeg učesnika dobio je Ramić Fikret ( 1936) iz Jezera, dok je za najstariju učesnici diplomu dobila Vinka Damjanović iz Jajca. Najmlađi učesnik je bio Arman Đukla (2010), dok je najmlađa učesnica bila Nea Zlatarević (2016). Najbrojnija porodica i ove godine bila je porodica Rađen iz Šipova.
Posebne diplome dodijeljene su Farisu Imamoviću za prvi defekt na biciklu, Senadu Plivcu kao jedinom učesniku na turbinu. Za najoriginalniji bicikl diplomu je dobio Niko Glamočak iz Šipova.
Najmasovnija ekipa je bila ekipa iz Vinca. Zahvalnice za učešće i podršku dodijeljene su: Općini Jajce, Opštini Jezero, GDO “Limenoj glazbi Jajce”, KK “Vodopad”, hotelu “Turist ’98”, OŠ ” Berti Kučeri”  petom razredu.
Glavni pokrovitelj bila je Općina Jajce, a manifestaciju je financijski podržala i Opština Jezero.

 
 
 
(Jajce Online/Velid Hrnjić)

Comments comments
Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement