Rok za završetak radova je kraj juna kada će frekvencija vozila prema Jadranu biti izuzetno povećana. Iz Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine su za Faktor potvrdili da je u toku izvođenje radova tzv. druge faze.

– Izvođači – HP Investing d.o.o. Mostar i Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo trenutno izvode radove tzv. druge faze na mostu i trasi. Počelo je izvođenje radova na elektroinstalacijama tj. grubi radovi na polaganju kanalizacije za provlačenje kablova za rasvjetu, vatrodojavu i upravljanje u tunelu.

Prema ugovorenoj dokumentaciji i dinamičkom planu, svi radovi u tunelu treba da se okončaju do kraja juna 2022. godine te u ovom trenutku ne postoje naznake nikakvih pomjeranja planiranih rokova.

Vrijednost ugovora je 12,8 miliona KM, a radovi se finansiraju iz kreditnih sredstava Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Evropske investicijske banke (EIB) – saopćili su nam u JP Ceste FBiH.CESTE FBIH

U maju prošle godine i direktor Cesta FBiH Ljubo Pravdić je najavio da bi radovi trebali biti završeni u zadatom roku.

– Zasad je sve po planiranom, malo je bilo gužvi za prvomajske praznike. Približno 30 posto radova smo završili. Očekujem da do juna 2022. godine tunel Crnaja bude u potpunosti rekonstruisan – izjavio je tada Pravdić.