Connect with us

BiH

Na mostarskom Univerzitetu “Džemal Bijedić” promoviran 681 diplomanat

Avatar

Published

on

Na mostarskom Univerzitetu “Džemal Bijedić” promoviran 681 diplomanat

BiH

Rektor je diplomantima poželio da što prije pronađu posao u struci te na najbolji način koriste znanja i vještine koja su stekli na spomenutom Univerzitetu kako bi doprinijeli cjelokupnoj zajednici

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

U sklopu obilježavanja 43. godišnjice postojanja i rada Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, u subotu je upriličena svečana promocija i dodjela diploma Univerziteta u 2019. godini.

U 2019. godini na Univerzitetu je diplomiralo ukupno 681 studenata i studentica, od čega je 522 na prvom ciklusu, a 159 na drugom ciklusu.

Rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru Elvir Zlomušica je u povodu svečane dodjele diploma izjavio kako je ovo važan trenutak za sve diplomante, njihove roditelje, prijatelje, ali i sve djelatnike Univerziteta.

-Svečanom dodjelom diplome završit će se još jedan od ciklusa u vašem obrazovanju. Iskreno se nadamo da s ovim činom neće prekinuti veza s Univerzitetom, te da ćete ostati vezani kao studenti drugog ciklusa, doktorskog studija ili kao partneri na različitim projektima – istaknuo je rektor Zlomušica.

Rektor je diplomantima poželio da što prije pronađu posao u struci te na najbolji način koriste znanja i vještine koja su stekli na spomenutom Univerzitetu kako bi doprinijeli cjelokupnoj zajednici.

-Diplomanti mi danas slavimo vaš uspjeh. U trenutku kada svečano postajete nosioci akademskih titula poručio bi vam da budete ponosni na sebe i na svoj ostvareni uspjeh. Završetkom studija ulazite u novi svijet koji je opterećen mnogim nedoumicama i izazovima. Vi ste generacija koja može napraviti značajne promjene za bh. društvo. Budite dobri ljudi!- poručio je rektor Zlomušica.

Povodom manifestacije obilježavanja 43. godine od osnivanja Univeruziteta, rektor je ocijenio kako Univerzitet mora pratiti europske standarde kako bi bio još uspješnija, efikasnija i transparentnija institucija.

Inače, u protekloj godini u izdanju Univerziteta objavljeno je devet monografskih i sedam serijskih publikacija, te dvije brošure, odnosno Vodič za odlazne studente, tiskan na bosanskom jeziku i Vodič za dolazne studente, tiskan na engleskom jeziku.

Program obilježavanja 43. godišnjice Univerziteta traje do 14. veljače, a sljedeći događaj zakazan je za ponedjeljak, 11. veljače u 19.30, kada će biti upriličena izložba slika u vlasništvu galerije Univerziteta, u Centru za kulturu, zatim Svečana akademija Univerziteta koja će se održati u srijedu, 12. veljače.

U sklopu proslave ovog značajnog jubileja održat će se i prezentacija znanstveno istraživačkih te prezentacija međunarodnih projekata.

Fokus.ba

Objava Na mostarskom Univerzitetu “Džemal Bijedić” promoviran 681 diplomanat pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement