11.1 C
Jajce
Nedjelja, 17 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Na Nišićima organizirane ilegalne borbe pasa, objavljujemo fotografije

U rubnom dijelu Kantona Sarajevo, na Nišićkoj visoravni, danas je organizirana nelegalna borba pasa. Za zabranjenu aktivnost saznala je i policija, koja je izašla na teren, a slučaj je došao i do Tužilaštva KS.

Prema našim saznanjima, događaj je organiziran na poprilično zabačenom mjestu, u jednoj dolini do koje se dolazi kroz šumu.

Za pse je napravljen i poseban ring, a borbe je pratio određen broj osoba koji su bili informisani o tačnoj lokaciji ovog sramotnog događaja.

Po saznanju za ovaj događaj, reagirala je policija iz Ilijaša, koja je po dolasku na teren zatekla određene osobe i jednog psa u vozilu.

Kako saznajemo, neki od zatečenih, što u svojstvu osumnjičenih, što u svojstvu svjedoka, pozvani su u službene prostorije radi rasvjetljavanja ovog događaja, a zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela “mučenje i ubijanje životinja”, propisanog krivičnim zakonom FBiH.

“Upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo pod čijim nadzorom se nastavlja dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela”, potvrđeno je za Klix.ba u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo.

 

 

(Klix)

The post Na Nišićima organizirane ilegalne borbe pasa, objavljujemo fotografije appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

VTK BiH traži olakšavanje viznog režima za državljane KSA, UK i Irske

Jajce Online

Nedostatak povjerenja koči razvoj klastera

Jajce Online

Određeni sastavi za utakmicu između Borca i Linfielda na Gradskom stadionu u Banjoj Luci

Jajce Online