Connect with us

BiH

Na području PU Mrkonjič Grad stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Avatar

Published

on

Na području PU Mrkonjič Grad stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, danas 24.04.2020. godine, održana je redovna konferencija za novinare povodom prezentovanja rezultata rada za prva tri mjeseca 2020. godine. Konferenciji su prisustvovali načelnik Policijske uprave Milan Milekić i zamjenik načelnika Branislav Karaulac.

Načelnik Uprave je istakao da u prva tri mjeseca 2020. godine nije bilo izvršenih krivičnih djela koja bi svojim posljedicama izazvala veće uznemirenje javnosti kao što su razbojništava i krivična djela u vezi sa otuđenjem motornih vozila. Takođe, nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Načelnik je istakao da su u posmatranom periodu evidentirana 42(36) krivična djela više za 6 ili 16,7% u odnosu na uporedni period. Od ukupnog broja evidentiranih krivičnih djela 35 je iz oblasti opšteg kriminaliteta, 1 krivično djelo iz oblasti Privrednog kriminaliteta, 4 krivična djela iz oblasti Zloupotreba  opojnih droga i 2 krivična djela po Krivičnom zakonu BiH. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela je 73,81%, a koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 62,06%.

U prva tri mjeseca 2020. godine evidentirana su 44(31) slučaja narušavanja javnog reda i mira, više za 13 ili 41,9% u odnosu na uporedni period. Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentiran je 51(36) prekršaj, više za 15 prekršaj ili 41,7%. Prekršaje su počinila 64 lica, od kojih je 7 povratnika, dok nije bilo evidentiranih maloljetnika kao počinioca prekršaja.

Što se tiče bezbjednosti saobraćaja, Milekić je istakao da je evidentirano 55(68) saobraćajnih nezgoda, manje za 13 nezgoda ili 19,1%. Evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima od kojih 1 sa teže povrijeđenim licima i 10 sa lakše povrijeđenim licima. Nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.    

Zahvaljujući konstantnim aktivnostima policijskih službenika, iz saobraćaja su isključena   124 (222) vozača, manje za 98 vozača u odnosu na isti period prethodne godine, od čega najviše zbog vožnje pod dejstvom alkohola 110 vozača, 9 zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom i 5 iz ostalih razloga. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 120 (50) vozila, više za 70 vozila u odnosu na uporedni period, od čega 17 zbog isteka registracije preko 30 dana i 103 iz ostalih razloga.

Načelnik Milekić je apelovao je na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, te istakao da će ova Uprava nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti u cilju sankcionisanja lica koja ne poštuju policijski čas kao i mjere ograničenja kretanja, a sve sa ciljem kontrole i suzbijanja širenja virusa korona na području naše Uprave.

 

 

(Jajce Online)

Objava Na području PU Mrkonjič Grad stanje bezbjednosti zadovoljavajuće pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement