7.6 C
Jajce
Subota, 2 ožujka, 2024
BiH

Na području Teočaka spriječeno krijumčarenje 18 migranata

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik spriječili su jučer na području općine Teočak krijumčarenje 18 osoba afroazijskog porijekla u saradnji s pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Regionalni centar Tuzla i Policijske stanice Teočak.

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin Bosne i Hercegovine, koji je u vozilu bh. nacionalnih oznaka krijumčario četiri ilegalna migranta.

Daljnjim radom na terenu, pronađena je grupa od 14 migranata koja se dovodi u vezu s krijumčarenim migrantima iz vozila. Organizator krijumčarenja druge grupe migranata koja je pronađena u šumi je osoba afroazijskog porijekla (po izjavi državljanin Pakistana), priopćila je Granična policija BiH.

Pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH i prema naredbi suca za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres osumnjičenih osoba, a pronađeni su i privremeno oduzeti novac, mobilni telefoni s pripadajućim karticama te drugi dokazni materijali.

Svih 18 krijumčarenih migranata izjavili su da dolaze iz Pakistana.

Tijekom dana državljanin Pakistana će uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu “krijumčarenje osoba” biti predan tužitelju Tužiteljstva BiH.

Daljnji rad nad krijumčarenim migrantima nastavit će službenici Službe za poslove sa strancima BiH.

BHRT

The post Na području Teočaka spriječeno krijumčarenje 18 migranata appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Horoskopski znakovi kod kojih su drama i smijeh na meniju svaki dan

Jajce Online

Turska obalska straža spasila 64 migranata u Egejskom moru

Jajce Online

Danas tri meča PLBiH: Utakmica sezone na Koševu, Sloboda u Krupi, Mladost dočekuje Tuzla City

Jajce Online