Connect with us

BiH

Na rijeci Plivi zatečeni u nezakonitom ribolovu

Avatar

Published

on

Na rijeci Plivi zatečeni u nezakonitom ribolovu

Policijskim službenicima Policijske stanice Šipovo prije nekoliko dana prijavljeno je da u mjestu Stupna, opština Šipovo, na rijeci Plivi nepoznata lica vrše ribolov iako je trenutno na snazi zabrana ribolova.

Policijski službenici Policijske stanice Šipovo postupili su po zaprimljenoj prijavi, te izlaskom na lice mjesta zatekli i identifikovali lica R.LJ. iz Mrkonjić Grada i L.E. iz Ilidže kako vrše nezakonit ribolov. Od navedenih lica privremeno su oduzeta sredstva za ribolov koja će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo „Nezakonit ribolov“.

Podsjećamo da su policijski službenici Policijske stanice Šipovo u protekla dva mjeseca podnijeli nadležnom tužilaštvu tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Nezakonit ribolov“, u vezi nezakonitog ribolova na rijeci Plivi, u opštini Šipovo.

 

 

(agencije)

Objava Na rijeci Plivi zatečeni u nezakonitom ribolovu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement