Connect with us

BiH

Na Uzdolu obilježena 24. obljetnica stravičnog pokolja nad Hrvatima

Volim Jajce

Published

onU organizaciji župe sv. Ivana Krstitelja Uzdol i Udruge Treće bojne brigade Rama i branitelja Uzdola, danas, 14. rujna na svetkovinu Uzvišenja sv. Križa, obilježena je 24. obljetnica Uzdolskih žrtava.
Program ovogodišnje obljetnice započeo je duhovnim promišljanjem o križu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Memorijalnom centru te čitanjem imena ubijenih i poginulih.
Središnji dio programa bila je sv. Misa koju je uz suslavlje dvadesetak svećenika predslavio mons. dr. Pero Sudar, pomoćni vrhbosanski biskup.
Riječi dobrodošlice, zahvale i obavijesti izrekao je mjesni župnik vlč. Ivo Tomić.
U završnom dijelu euharistijskog slavlja u Memorijalnom centru biskup Sudar predmolio je Molitvu za pokojne odnosno Opijelo.
Da ne bude zaboravljeno
Na današnji dan 1993. godine u sklopu svoje napadajne operacije “Neretva ‘93”, pripadnici Armije RBiH u ranim jutarnjim satima na podmukao način napali su mjesto Uzdol i pri tome počinili strašni ratni zločin ubivši 41 osobu katoličke vjere i hrvatske nacionalnosti (29 civilnih osoba i 12 pripadnika HVO-a).
Od tog tužnog i žalosnog događaja, članovi obitelji nastradalih, župljani župe Uzdol kao i mnogi drugi vjernici ramskoga kraja, ali i šire, okupljaju se svakoga 14. rujna kako bi se molili i poklonili Uzdolskim žrtvama, za čije stradanje još uvijek nije nitko odgovarao.
Rama-prozor.info

SrodnoFeed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement Enter ad code here
The location could not be found.