11.1 C
Jajce
Subota, 16 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Najbolja poza za spavanje: Više se nećete buditi u bolovima

Najbolji položaj za spavanje je onaj u kojem je naša kičma izravnana, kažu Board Michael J. Breus, specijalist za spavanje, i dr. Nishi Bhopal, psihijatar specijaliziran za medicinu spavanja.

Važno je pronaći položaj koji je najudobniji, a koji istovremeno kičmi pruža potporu. Dok ležite, kičma bi trebala slijediti svoje prirodne zavoje na vratu, srednjim dijelu i donjem dijelu leđa.

– Kako bi se ove krivulje uskladile cijelo tijelo mora biti podržano – kaže Breus i dodaje da se to obično najlakše postiže ležanjem na leđima ili na boku s rukama uz tijelo. Spavanje na stomaku obično ne omogućava pravilnu potporu kičmi.

Dobar položaj pri spavanju omogućuje tijelu da se potpuno opusti i dobije podršku, što može ublažiti ukočenost nakon buđenja. Loše držanje može pogoršati nelagode u kukovima, leđima, vratu … te stvoriti nove probleme poput ukočenosti, posebno u zglobovima.

– Također, odaberite i jastuk odgovarajuće debljine kako bi kičma imala što bolju potporu – savjetuje Bhopal, a piše mbg.

The post Najbolja poza za spavanje: Više se nećete buditi u bolovima appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Na KCUS-u montirano 16 respiratora

Jajce Online

Fahrudin Solak prenoćit će u SIPA-i

Jajce Online

Amar Osim danas proziva: Željezničar kreće s pripremama, prvi trening zatvoren

Jajce Online