4.5 C
Jajce
Četvrtak, 22 veljače, 2024
BiH

Najbolja prvoaprilska šala stiže iz Tomislavgrada: Prvo smo mislili da je riječ o ulju

Jučer je obilježen 1. april, Svjetski dan šale, a Speleo društvo “Mijatovi Dvori” tim povodom osmislilo je jednu od najboljih šala povodom tog dana.

Naime, na svojoj stranici su objavili da se u općini Tomislavgrad nalazi podzemno “pivsko” jezero.

“Na samom kraju špiljskih kanala, 290 metara dugog speleološkog objekta, nalazi se podzemno “pivsko” jezero. Podzemno pivo, prvo i jedino takvo u svijetu, osim što je uvijek hladno, odličnog je i okusa. Otkriveno je sasvim slučajno, i to tako što je jedan od naših speleologa pratio čudne putanje leta šišmiša. Učinio mu se u vidno pripitom stanju te ga je odlučio slijediti. Nakon jednog uskog prolaza, gotovo nevidljivog, slijedilo je veliko iznenađenje. Jezero puno vode žute boje”, naveli su iz Speleo društva Mijatovi Dvori.

Kako ističu, njihov speleolog isprva je mislio da je riječ o suncokretovom ulju koje je ovih dana jako traženo, no ipak rezultat je bio puno bolji.

“Da se uvjeri, odmah se i napio, te je postao siguran u svoje nevjerojatno otkriće. Tako se trud našeg člana isplatio, a mi smo postali jedinstveni u svijetu. PODZEMNO PIVO, svjetsko, a naše!”, pohvalili su se iz Speleo društva Mijatovi Dvori.

Iako je jasno da je riječ o prvoaprilskoj šali, mnogi u komentarima su otkrili da ih je nasmijala ova dosjetka.

(Klix)

The post Najbolja prvoaprilska šala stiže iz Tomislavgrada: Prvo smo mislili da je riječ o ulju appeared first on Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Salihamidžić: PSG ima veoma jaku ekipu, Mbappe je napadač koji ima sve i veoma je opasan

Jajce Online

Internet mreža Starlink će u BiH biti dostupna od 2022. godine

Jajce Online

Ko su mediji koje OSA prisluškuje: Osmica na snimku priznao da su “pod mjerama” novinari Dnevnog Avaza, Klixa, FTV, FACE TV-a…

Klik Jajce