15.1 C
Jajce
Petak, 2 lipnja, 2023
BiH

Najbrži restoran na svijetu, servira hranu za samo par sekundi

Obično, kada posjetite neki restoran, vrijeme čekanja za dolazak konobara i serviranja jela zna biti nekad veoma dugo, ali to nije slučaj sa restoranom Karne Garibaldi, restoranom koji servira hranu gostu za svega par sekundi.

Odnosno ovaj restoran servira hranu (jelo)  najbrže na svijetu od bilo kog restorana.

Meksički “brzi restoran” je najpoznatiji po jelu “carne en su jugo”. Karne Garibaldi je veoma popularni restoran u Gvadalahari, ujedno ovaj restoran drži Ginisov rekord za najbrže serviranje hrane – jela na svijetu.

Samo 13,5 sekundi prođe od vremena narudžbe hrane pa do serviranja na sto gosta – mušterije restorana.

Restoran Karne Garibaldi drži ovaj svjetski rekord za najbržu dostavljenu hranu još od 1996. godine i do sad nije još oboren.

Kako to radi restoransko osoblje u Karne Garibaldiju?

Pa, treba reći da tradicionalna meksička jela koja se služe u ovom popularnom restoranu zahtijevaju sate sporog kuvanja, pa su ona u neku ruku već gotova tj. spremljena. Tako da postavljanje hrane i njeno donošenje iz kuhinje do restoranskih stolova prođe oko 13 sekundi što zapravo zahtijeva brzinu i koordinaciju i kuvara i konobara.

“Počelo je kao igra između konobara da se vidi ko može najbrže da donese jelo za svaki sto. To takmičenje je dovelo do toga da pokušamo da upišemo Ginisov rekord”, kaže Danijel Flores, menadžer najveće od šest filijala  restorana Karne Garibaldija.

Više od 25 godina kasnije, konobari u Karne Garibaldiju i dalje se ponose time što su najbrži na svijetu, ponekad donoseći narudžbine na stolove ljudi od zvaničnih 13,5 sekundi, ili najviše, u roku od jednog minuta nakon što ih prime.

“Konobari kuvari i svo naše osoblje Karne Garibaldi su duša naše kuhinje. Stoga, brzina naših konobara nije sve što je bitno da bi naša usluga bila najbrža od svih. Naravno, obučavamo naše osoblje da nauče kako da budu efikasni, ali postoji čitav proces koji stoji iza pripreme hrane koji omogućava da tok posla bude brz i efikasan. Tako se naša usluga pretvara u proizvodni lanac koji čini da konobar na najbrži mogući način servira za goste našeg restorana”, rekla je za Yahoo Laura Mariaud, šefica digitalnih komunikacija u Karne

(nezavisne)

 

The post Najbrži restoran na svijetu, servira hranu za samo par sekundi appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

NOVI PROVINCIJAL Fra Zdravko Dadić: Trajno opredijeljeni za mir i dobro

Glavni Urednik

Zašto su pande crno-bijele boje

Jajce Online

Slovenija s preko 4.000 novozaraženih, omikron uskoro dominantan

Jajce Online