7.5 C
Jajce
Četvrtak, 8 veljače, 2024
BiH

Najljepša mjesta u BiH koja trenutno nisu toliko popularna

Avanturist i putopisac Robert Dacešin objavio je serijal u kojem je predstavio najljepša mjesta u Bosni i Hercegovini koja, prema njegovom mišljenju, trenutno nisu toliko popularna.

“U prvom videu iz serijala o najljepšim mjestima u BiH pokazat ću vam prvih 10 mjesta koja preporučujem za posjetu. Naime, kako u ovom videu, tako i u narednim, trudio sam se da vam pokažem najbolje destinacije u BiH, kada su priroda, historija i gastronomija u pitanju. Jer, nekako, svako mjesto je posebno na svoj način i svako od nas ima određene preferencije, tako da ćete ovdje zaista moći vidjeti gotovo sva najbitnija mjesta na jednom mjestu u svega tri videa”, napisao je Dacešin.

Počevši od vodopada Kravica, prašume Perućice, Novog Grada i mnogih drugih mjesta, putovat ćete po BiH i spoznati zbog čega je ona tako posebna i lijepa.

 

Neke od lokacija koje je predstavio u drugom dijelu serijala su: Vaganska pećina, koja se nalazi u podnožju planine Vitorog, vodopad Koćuša u selu Veljaci, vodopad Bliha u blizini Sanskog Mosta, Janjski otoci u Šipovu itd.

“Vjerujem da ćete vidjeti dosta toga novog i drugačijeg. Pišite mi koje vam je omiljeno od ovih mjesta s liste”, dodao je Dacešin.

 

U trećem dijelu uživat ćete u obilasku vodopada Štrbački buk i Martin brod, potom obići jezero Klinje kod Gacka, a na trenutak ćete letjeti i iznad Bosanskog Petrovca i uvjeriti se zašto ovo mjesto izgleda kao s druge planete.

“Ostale lokacije neću otkrivati, ostavljam vam video da ih sami doživite i upoznate. Iako s ove tačke shvatam da postoji još toliko mjesta o kojima nisam govorio, jednostavno sve nije moglo stati u ova tri videa. Ipak, pojedine lokacije o kojima nisam pisao, kao što su recimo Nacionalni park Kozara ili Tuzla, nisam nipošto zaboravio, već ću o njima uskoro snimiti posebne videe, kako bih ih predstavio na pravi način”, zaključio je Dacešin.

Znao sam da je moja domovina jedna od najljepših, ali nisam znao da posjeduje sve ove ljepote. Nadam se da ću posjetiti sve što moja zemlja ima da pruži”, napisao je jedan korisnik YouTubea.

“Lijepa vam je zemlja, ljudi. Volite je i čuvajte. Pozdrav za sve Bosance i Hercegovce”, također je jedan od komentara.

(Klix)

 

 

 

 

 

The post Najljepša mjesta u BiH koja trenutno nisu toliko popularna appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Novi modni trend vlada na plažama: Maske koje štite kožu lica i glave od sunca

Jajce Online

Brutalno ubijena porodica Đokić danas će biti sahranjena

Jajce Online

Žižović: Neizmjerno smo zahvalni navijačima, odužit ćemo im se dobrom igrom sutra

Jajce Online