6.4 C
Jajce
Nedjelja, 25 veljače, 2024
BiH

Najskuplja na Kopaoniku: Vrtoglave cijene vikendica u Srbiji

Najskuplja kuća prošle godine prodata je u Beogradu za pet miliona evra, dok se najskuplja vikendica nalazi na Kopaoniku i za nju je budući vlasnik izdvojio 600.000 evra.

Kuće su se najviše prodavale u Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, a plaća se uglavnom gotovinom, podaci su Republičkog geodetskog zavoda.

Tokom prethodne godine vikendice i kuće u seoskim područjima doživjele su veliku ekspanziju, a ulogu u tome je imala i pandemija korona virusa. Kako je za RTS istakla Ivana Štrbac iz Republičkog geodetskog zavoda, prodaja kuća povećala se za čak 32 odsto u odnosu na prošlu godinu, dok je prodaja stanova porasla za 28 odsto, prenosi eKapija.

-U odnosu na period prije pandemije, vikendice su se prodavale za 44 odsto više. Čak 56 odsto kuća prodatih u Srbiji nalaze se u Vojvodini. Kuće su se najviše prodavale u Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, a vikendice su se naročito kupovale u oblasti Fruške Gore, oko Inđije. Tražile su se takođe vikendice u okolini velikih gradova, kao što je Beograd, na Kosmaju, u Sopotu, Grockoj, delu uz Dunav – istakla je Štrbac.

Budućim vlasnicima najvažnija je lokacija, ali i infrastruktura. Cijene se kreću u rasponu od 2-3.000 evra do nekoliko stotina hiljada evra., piše B92.

-Dominira gotovinsko plaćanje, mada je kupovina na kredit nekretnina skočila za 1 odsto. Prošle godine, vrijednost tržišta nekretnina je iznosila 6,1 milijardu evra, i to je skok od 47 odsto u odnosu na godinu ranije – objasnila je Štrbac

 

 

(srpskainfo.com)

The post Najskuplja na Kopaoniku: Vrtoglave cijene vikendica u Srbiji appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Dodik: Republika Srpska ima namjeru da ojača entitetsku liniju

Jajce Online

Kiša spasila od katastrofe Roško Polje

Jajce Online

VMBiH: Bevanda, Košarac i Mahmutović članovi Radne grupe za izborno zakonodavstvo

Jajce Online