Connect with us

BiH

Nakon prijave u Sarajevu, prevaranti “poklanjaju” Zepter posuđe i u Vi…

Jajce Online

Published

onNešto više od mjesec nakon što je prijavljena prevara muškarca koji je Sarajlijama navodno “poklanjao” Zepter posuđe, a kasnije zauzvrat tražio poklon u vidu novca ili zlata, sličan slučaj dogodio se i u Visokom. 
Kako je za Faktor ispičala jedna Visočanka, koja nije željela da joj objavljujemo ime, u njenom komšiluku nedavno su se pojavila trojica muškaraca koja su komšinici pokušali “pokloniti” kutiju posuđa.
– Na sreću, mama je vidjela na vrijeme i uspjela upozoriti komšinicu. Pričali su joj da su iz Mađarske i da poklanjaju zadnju kutiju posuđa. Jedan, koji je poklanjao, bio je u bež odijelu, sređen i tamnije puti, a ostala dvojica su ga čekala u Citroenu C4, sive boje. Nije im bilo pravo kada je mama zovnula komšinicu da je upozori – kazala je naša sagovornica, želeći upozoriti građane da ne nasjedaju na prevaru.
Nekoliko građana Sarajeva, ipak, nije imala toliko sreće i nasjelo je na prevaru muškarca koji im je navodno “poklanjao” Zepter posuđe.

Prema ranijim izjavama prevarenih građana radi se niskom, tamnoputom muškarcu, sa crnom kosom i dužom bradom koji vozio crnog audija. On im je, kada bi ih sreo ispred zgrade, nudio Zepter posuđe kao poklon, da bi od njih na kraju, kada bi došao u stan, tražio zlato ili novac.
Žrtve su najčešće starije osobe, a navodno se radi o nekom jeftinom kineskom posuđu, koje je čak i otrovno.
Iz MUP-a Kantona Sarajevo tada su za Faktor izjavili da su imali samo jednu ovakvu prijavu i to 15. aprila, ali prevarena osoba nikada nije došla u policijske prostorije da da izjavu.
U MUP-u Zeničkog kantona kazali su nam da u posljednje vrijeme nisu imali prijava ove vrste prevare, što ne znači da se nisu dogodile. Iz policije apeluju građanima koji se nađu u ovoj situaciji da ne budu lakovjerni, te da ovakve situacije obavezno prvo prijave policiji.
 
 
 
(Faktor.ba)


The post Nakon prijave u Sarajevu, prevaranti “poklanjaju” Zepter posuđe i u Visokom appeared first on Jajce-Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement