Connect with us

BiH

Nakon zabave u Sarajevu dužnosti razriješeni Fejzić i Šabanović

Avatar

Published

on

Jusko: Učesnici zabave u Sarajevu dobili novčane kazne

Ministar zdravstva KS prof.dr. Rusmir Mesihović razriješio članstva u Naučnom tijelu prof.dr. Nihada Fejzića. I prim. dr. Jusuf Šabanović razriješen je jutros dužnosti šefa Opće i abdominalne hirurgije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, prenosi Faktor.

Podsjetimo oni su sinoć bili na zabavi u Sarajevu u ugostiteljskom objektu gdje je prisustvovalo više osoba iz javnog života uključujući i ministra Stašu Košarca.

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo prof.dr. Rusmir Mesihović razriješio je jutros prof.dr. Nihada Fejzića iz članstva u Naučnom tijela Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim Coronavirusom.

Na upražnjeno mjesto u ovom tijelu imenovan je epidemiolog prim.dr. Željko Ler.

Podsjetimo i to da se Fejzić sinoć izvinio javno putem društvenih mreža.

Prim. dr. Jusuf Šabanović razriješen je jutros dužnosti šefa Opće i abdominalne hirurgije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, potvrđeno je za Faktor.ba.

Šabanović je, kako su gotovo svi mediji u Bosni i Hercegovini objavili već sinoć, organizirao rođendansku zabavu u sarajevskom restoranu Golf klub, a kojoj je prisustvovao veći broj ljudi, uključujući ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Stašu Košarca te estradne umjetnike poput Halida Bešlića, Semira Cerića Koketa, Harija Varešanovića, Slađanu Mandić…

Zabava u restoranu je prekinuta nakon intervencije policije, jer su okupljanja još uvijek zabranjena zbog pandemije koronavirusa, kao i rad ugostiteljskih objekata. Gosti će biti sankcionirani u skladu sa zakonskim propisima, kao i ugostitelj.

U vezi sa Šabanovićem, koji je razriješen dužnosti, iz KCUS-a navode:

Zbog nepoštivanja općih propisanih mjera i opasnosti za uposlenike KCUS-a i bolesnike, upućen je u samoizolaciju i na postupak epidemiologa u Kantonu Sarajevo. Pravila su ista za sve i svi ih moraju poštovati, bez izuzetka i bez obzira na titule i status u drštvu. KCUS principijelno postupa i smatra da je ponašanje kolege nedopustivo rizično. Ne želimo da bilo ko, neodgovornim ponašanjem, ugrozi dosadašnje izvanredne rezultate u borbi protiv COVID-19 koje smo postigli – rečeno nam je iz Kabineta generalne direktorice KCUS-a.

Ista mjera, smjena, kako su nam potvrdili u KCUS-u, je poduzeta i u slučaju šefice Klinike za gastroenterohepatologiju, kao i šefice odjela iste klinike.

Nisu se odgovorno ponijele, nisu nosile propisanu zaštitnu opremu. Nisu provodile mjere kontrole i samokontrole te su ugrozile bolesnike i uposlenike navedene klinike. Kao što je poznato Klinika je bila blokirana više sedmica. Trenutno je u punoj funkciji – pojašnjavaju iz KCUS

bhrt.ba

Objava Nakon zabave u Sarajevu dužnosti razriješeni Fejzić i Šabanović pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement