Connect with us

Jajce Online

Nam sinoć prisustvovao derbiju: U Sarajevo došao i kako bi rješavao pi…

Avatar

Published

on

Među prisutnima na sinoćnjem sarajevskom derbiju na Grbavici bio je i vijetnamski biznismen Nguyen Hoai Nam.

Među prisutnima na sinoćnjem sarajevskom derbiju na Grbavici bio je i vijetnamski biznismen Nguyen Hoai Nam.

Sigurno da većinski vlasnik FK Sarajevo nije imao naročitog razloga za zadovoljstvo nakon utakmice i poraza od 5:2 protiv Željezničara, no prisustvo na samom susretu nije bio jedini povod za njegov dolazak u glavni grad BiH.

Ovaj vikend u bh. prijestonici Nguyen Hoai Nam namjerava iskoristiti kako bi obavio konsultacije s ostatkom klupskog rukovodstva u vezi gorućeg pitanja – stadiona.

Poznato je da Sarajevo zbog neispunjavanja uvjeta na Koševu nije moglo utakmicu 3. pretkola Evropske lige igrati na travnjaku stadiona Asim Ferhatović Hase, stoga Vijetnamac namjerava učiniti sve kako se nešto slično ne bi ponovilo u predstojećim sezonama.

Kako saznajemo, razmatra se nekoliko opcija. Jedna od njih je gradnja vlastitog stadiona, uz prethodno obavljanje razgovora u vezi kupovine zemljišta u jednoj sarajevskoj općini, a druga ostanak na Koševu, ali ne u svojstvu pukog podstanara koji bi ulagao u infrastrukturu koja zapravo ne pripada klubu.

U svakom slučaju, ovog vikenda bi u Titovoj 38b mogle biti donesene ključne odluke po pitanju budućeg ili sadašnjeg doma bordo ekipe.

PLBiH

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Nam sinoć prisustvovao derbiju: U Sarajevo došao i kako bi rješavao pitanje stadiona pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement