Connect with us

Jajce

Narod i pravda SBK održali sjednicu u Jajcu

Avatar

Published

on

Kantonalno povjereništvo Narod i Pravda Srednjobosanskog kantona održalo četvrtu redovnu sjednicu u općinskoj sali Jajce.

Sjednica je održana u velikoj sali općine Jajce, uz prisustvo članova povjereništva, članova proširene koordinacije, izabranih vijećnika i pozvanih članova općinskih povjereništava.

Na sjednici je usvojeno nekoliko prijedloga i zaključaka, te je izraženo zadovoljstvo dosadašnjim radom povjereništva i njegovog predsjednika.

Iskazana je spremnost za unutarstranačke izbore koji će se ubrzo raspisati, kao i zadovoljstvo činjenicom da se na području SBK svakoga dana članstvo povećava.

Usvojeno je i nekoliko zaključaka o aktuelnim političkim pitanjima:

1. Kantonalno povjereništvo NiP SBK se izrazito protivi izgradnji minihidroelektrana i poziva sve nadležne kantonalne i općinske organe uprave da sa velikom pažnjom pristupe ovom pitanju.

2. Povjereništvo pozdravlja sudska procesuiranja političkih zvaničnika sa područja SBK, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost, a posebno postupke u kojima se sudi za koruptivna krivična djela.

3. Povjereništvo poziva političke stranke koje participiraju u Općinskom vijeću Jajce da se okonča politička trakavica vezana za rad ovog tijela, te da se pristupi formiranju vlasti.

4. Povjereništvo izražava zabrinutost nagomilanim problemima u radu komunalnih preduzeća u skoro svim općinama na području SBK, poziva na procesuiranje odgovornih lica i traži da se pokrenu procesi rješavanja gorućih pitanja, posebno onih vezanih za poslovanje i radnička prava.

5. Povjereništvo oštro osuđuje povredu prava radnika Binas d.d. Bugojno u vezi sa neisplaćivanjem zarađenih plaća i zahtijeva njihovu hitnu isplatu.

6. Povjereništvo se zahvaljuje svim zdravstvenim radnicima koji su dali ogroman doprinos u savladavanju pandemije koronavirusa, ali istovremeno osuđuje nadležne organe vlasti koji nisu uspjeli obezbijediti dovoljno vakcina i koji nisu uspjeli da u prethodnim godinama poboljšaju zdravstvenu infrastrukturu.

 

Predsjednik povjereništva
Haris Kaniža

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement