Connect with us

BiH

Naša stranka: Bezakonje u HNK ima svoju policiju, gazili su sve uključ…

Avatar

Published

on

Naša stranka: Bezakonje u HNK ima svoju policiju, gazili su sve uključ...

BiH

Ko je dozvolio nasilje

Nećemo dozvoliti da sistem funkcioniše samo kada treba prosipati silu nad ljudima, ovo nije policijska diktatura, poručili su iz Naše stranke

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Povodom jutrošnjeg policijskog brutalnog postupanja policije nad demonstrantima na mostarskoj Deponiji Uborak reagovala je potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija:

„U Mostaru je jutros Specijalna policija MUP-a HNK pokazala svoje najbrutalnije i najagresivnije lice nad građanima koji danima protestuju pred Deponijom Uborak. Gazili su i udarali sve redom, uključujući žene i djecu. Naša stranka traži hitno očitovanje Vlade HNK i premijera te odgovornost onih koji su odobrili ovakvo nasilje nad ljudima na Uborku. Takođe tražimo da Parlament Federacije BiH preuzme upravu nad gradom Mostarom, s obzirom na to da je ova institucija, između ostalih, produžavala mostarsku agoniju i politički vakuum bez izbora i Gradskog vijeća dajući privremene dozvole za upravljanje gradom posljednjem izabranom gradonačelniku. U situaciji kada je taj isti čovjek, nelegitimni gradonačelnik, izvjesno vrijeme na liječenju van BiH, u Mostaru ne postoji niko ko bi donosio bilo kakve odluke.

Zato hitno tražimo odgovor ko je naredio slanje policije na ljude koji brane zakon i policiju stavio u službu bezakonja i zaštite deponije kojoj je istekla okolišna dozvola.

Nećemo dozvoliti da sistem funkcioniše samo kada treba prosipati silu nad ljudima, ovo nije policijska diktatura, ovo je demokratska zemlja i tražimo da se očituju i uključe svi, od Federalne vlade i Parlamenta, do Ombudsmana za ljudska prava.

Sutra se obilježava Međunarodni Dan ljudskih prava, pozivamo sve organizacije i subjekte u BiH koji štite ljudska prava u BiH, da dođu ili se makar oglase o slučaju Uborak i našoj borbi za ostvarivanje prava na čistu i zdravu životnu sredinu.

Fokus.ba

Objava Naša stranka: Bezakonje u HNK ima svoju policiju, gazili su sve uključujući žene i djecu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement