Connect with us

BiH

Naslovnica Vijesti Čović: Napravili smo iskorak, Vijeće ministara mogu…

Volim Jajce

Published

onČini mi se da smo danas imali konstruktivan razgovor i da on vodi ka tome da do kraja ovog mjeseca imamo novi saziv Vijeća ministara BiH – izjavio je danas u Sarajevu predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović nakon sastanka s liderima SDA i SNSD-a, Bakirom Izetbegovićem i Miloradom Dodikom, a na kojemu se razgovaralo o formiranju vlasti.

Oglasi

– Naravno, ima tu puno tehničkih detalja, provjera i sve ostalo što treba uraditi. Ako se uspije dogovoriti jedna izjava tri političke opcije koje dogovaraju budući saziv Vijeća ministara BiH u narednih dan, dva, na tragu onog što smo danas razgovarali, onda nema ni jednog razloga da ovih preostalih 20-ak dana ili koliko već predsjedavajući Vijeća ministara BiH, kada bude imenovan, ima poslovničkog i zakonskog prostora, da to možemo obaviti u tom vremenu – istaknuo je Čović.

Sve druge teme o kojima su danas razgovarali, kako je dodao, traže da što prije imamo Vijeće ministara BiH, kao i da se okrenemo ekonomskim reformama, prometnoj infrastrukturi i drugim bitnim pitanjima.

– Nadam se da ćemo se razumjeti i oko resora i raspodjele kako bi i tu bila jedna uravnoteženost u odnosu na sve ono što mi imamo kao ambiciju, SDA, HDZ i SNSD, i s te strane čini mi se da smo napravili jedan iskorak bar u našem međusobnom razumijevanju. Da li će to biti tako, poznavajući nas, treba sačekati dan, dva pa vidjeti kako će ta izjava proći – naveo je Čović.Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.