Connect with us

BiH

Nastavlja se potraga za nestalim Antom Josićem

Avatar

Published

on

Nastavlja se potraga za nestalim Antom Josićem

BiH

FUCZ

Planirano je da se bespilotnim letjelicama (dronovi) danas pregledaju dijelovi rijeke Save ukoliko to vremenski uslovi budu dozvoljavali

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), kojima su se jutros priključili i mještani naselja Josići, nastavljaju potragu za Antom Josićem koji je nestao u subotu, 21. decembra, saopćeno je iz FUCZ.

Trećeg dana potrage pet timova sastavljenih od 35 pripadnika FUCZ, potražnih pasa s vodičima, tima sa bespilotnim letjelicama i pet mještana, raspoređeni su u tri zone u kojima će se potraga danas odvijati. Pretražit će se i dio terena koji je četiri kilometra sjeverozapadno od kuće nestalog na kojem se nalazi njiva koja je nekad bila u njegovom vlasništvu i na koju je ponekad odlazio.

Jučer, drugog dana potrage, u kopnenom dijelu pretraženo je oko 12 kilometara od naselja Josići, a tim na vodi vizuelnim pregledom pretražio je dionicu lijevom obalom rijeke Save od Josića prema Orašju dugu oko pet kilometara.

Pretraživane su lokacije u i oko Josića, Tolise i Tukovih njiva prema carinskom prijelazu, a pregledane su i lokacije na kojima se nalazi nasip na rijeci Savi i lateralni kanali za odvod vode.

Planirano je da se bespilotnim letjelicama (dronovi) danas pregledaju dijelovi rijeke Save ukoliko to vremenski uslovi budu dozvoljavali zbog jakog vjetra i kiše koja i danas pada, navodi se u saopćenju.

Autor: Fena

Fokus.ba

Objava Nastavlja se potraga za nestalim Antom Josićem pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement