Connect with us

BiH

Nastavnik u Velikoj Kladuši slao eksplicitne fotografije učenicima

Avatar

Published

onZahvaljujući prijavi jednog od roditelja učenika Prve osnovne škole u Velikoj Kladuši otkriven je skandal umiješan nastavnik ove škole E. M. Našem portalu obratili su se pojedini roditelji koji ga optužuju da je učenicima slao eksplicitne fotografija svog nagog tijela.

O ovom skandalu roditelji su upoznali upravu škole, a škola nadležne policijske i tužilačke organe. Direktorica Prve osnovne škole Zehida Bihorac – Odobašić kazala je za Klix.ba kako je informacija o ovom skandalu tačna, te da je slučaj prijavio roditelj jedne učenice.
“Mi smo odmah upoznali nadležne institucije i očekujemo da one postupe u skladu sa zakonom, pogotovo što se radi o djeci iz osnovne škole”, izjavila je Bihorac -Odobašić. Ona je konstatirala kako je njen zadatak da pored obrazovnog procesa, prvenstveno štiti sigurnost i prava djeteta u svim aspektima.
Kako saznaje Klix.ba, prva saznanja o skandaloznoj razmjeni eksplicitnih fotografija nastavnika E. M. uprava škole dobila je u petak 26. aprila. Prema nezvaničnim informacijama, u Prvoj osnovnoj školi je održan zajednički sastanak svih aktera sa upravom škole, saslušani su i učenici sa roditeljima.
Sve se, kako su naveli, odvijalo po sljedećem scenariju: Nepoznati učenik poslao bi određene eksplicitne fotografije trojici nastavnika ove škole i tražio od njih da pošalju svoje fotografije. Dva prosvjetara su ignorirala “igru” sa lažnog profila, no nastavnik E. M. nije.
“On se pred kolegama u školi branio argumentom kako je mislio da se radi o odrasloj osobi, te da ima pravo slati svoje fotografije kome hoće”, ispričao nam je dobro upućeni izvor.
Prema informacijama do kojih smo došli, u ovoj aferi je učestvovalo više učenika tako što su pratili “dešavanja”, istovremeno, svjesno ili nesvjesno, prikrivajući skandal.
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) dobili smo potvrdu da se na ovom slučaju radi. Naveli su da će tokom istrage prikupljati potrebne informacije i dokaze. O cijelom slučaju je upoznat i nadležni tužilac Tužilaštva USK.
Kako saznajemo, danas su izjave tužiocu dali i uposlenici Prve osnovne škole -direktorica, pedagog, psiholog, nastavnici. Uprava škole će u ponedjeljak upoznati MInistarstvo obrazovanja USK o ovom slučaju i zatražiti dalje instrukcije. Također, saznali smo da pojedini učenici kod pomenutog nastavnika ne idu na nastavu, te će kasnije polagati predmet koji predaje.

(klix)
Objava Nastavnik u Velikoj Kladuši slao eksplicitne fotografije učenicima pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement