Connect with us

BiH

Ne, ne mrzimo životinje !

Avatar

Published

on

Psi lutalice već godinama su strah i trepet cijele Bosne i Hercegovine. Procjene su da se u  glavnom gradu slobodno kreće oko 11.000 pasa, dok se broj pasa lutalica u cijeloj zemlji mjeri desecima tisuća. – pisao je tako jedan portal i to davne 2013 godine!

Problem je uvelike prisutan i u našem gradu Jajcu. Iako većina građana ne želi nikakvo zlo ovih nedužnim životinjama, iako znamo da je prije svega ljudski faktor kriv za ovu situaciju – nije nikome svejedno proći kroz centar i čekati odakle će koji čopor nasrnuti. Ljetos smo svjedočili nasrtajima čopora koji se smjestio u centru na nekoliko novih pasa, koji bi došli sa turistima, ali i na naše građane, djecu …. Dokad?

Ne, ne mrzimo životinje ! Ne, ne želimo ubiti pse! Ali – ne želimo se bojati proći svojim gradom, ne želimo da se naša djeca boje! Samo želimo skloniti pse s ulice! Tamo im nije mjesto!

Nadležne vlasti (iako ni sami ne znamo koji bi to organ bio) nemaju očito ni sredstava ni načina za rješavanje problema. Svakoga tko se i požali na prisustvo pasa lutalica po javnim površinama ili javno objavi problem –  odmah zaskoče udruge, pojedinci i označe kao „mrzitelja pasa“ itd.

Evo vam jedan svježi primjer. Navodno, kako prenosi  facebook stranica „Ljubitelji pasa Jajce“ – jučer se dogodio incident  u Jajcu, gdje je nepoznati muškarac navodno  pucao u psa. Ovo je nesumnjivo šokantna informacija da netko u našem gradu slobodno rabi vatreno oružje i puca na životinju. Institucije neka rade svoj posao, rekli bi političari.

No, ono na što želim ovdje skrenuti pozornost su komentari na ovu objavu. Izvučeni su samo neki. Komentatori, bez upućenosti u pojedinosti događaja, bez da znaju počinitelja, njegov motiv – unaprijed vrše javni linč i sami pročitajte što su sve spremi poželjeti ljudskom biću. Smrt, mučenje….?! E to je šokantno!  Bez suđenja, bez zakona, onako iz svoje fotelje.  A predstavljajući se kao zaštitnici životinja.  Znači život životinje je važniji od ljudskog?  Licemjerno, zar ne?

Ponovno ponavljamo – osuđujemo ovaj čin. Ne, ne mrzimo životinje ! Ne, ne želimo ubijati pse!

ALI, veliko „ALI“ – dokad će nam psi biti važniji od sigurnosti građana Jajca i naše djece ?

 

VOLIMJAJCE.COM

Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement