Connect with us

BiH

“Ne znam kad sam zaplakala za nekim, za njom plačem cijeli dan”

Avatar

Published

onNa putu između Sarajeva i Pala, danas je došlo do tragedije koja je potresla naš glavni grad i cijelu BiH.
Četri uposlenice sarajevske Osnovne škole Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić, izgubile su život nakon što se njihov automobil survao u provaliju, u kanjon Miljacke kod tunela Bulozi iznad Darive.
Uzrok nesreće se još uvijek ne zna, osim što je obznanjeno da su se Merima, Lejla, Almina i Mina vraćale sa sahrane na Palama.

Provalija u koju se survao automobil u kojem su bile Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić.

Prijatelji i poznanici uposlenica Osnovne škole “Kovačići” u Sarajevu, su u šoku. Na društvenim mrežama mnogi od njih su se oglasili, još ne mogu da vjeruju da ih više nema.
“Prije dosta godina, upoznala sam Merimu. Studentski dom Nedžarići. Ona i njena cimerka Selma su bile tad dva najnasmijanija i najpozitivnija lika u domu. Tu je bio i Faruk, Selmin momak, čitaonica i druženje ispred nje. A njih dvije nerazdvojne, od vrtića. Krajiške. Prvo je otišla Selma, nakon teške bolesti. Svake godine u isto vrijeme u dnevnim novinama sjećali su je se Faruk i Merima. Danas je otišla i Merima. Molila sam Boga, kada sam čula vijest da su pitanju uposlenice OS Kovačići, samo da nije ona. Ne znam kad sam zaplakala za nekim, za njom plačem cijeli dan”, napisala je Merimina prijateljica Amra Hodži Ličina u komentaru ispod vijesti da je u tragičnoj nesreći stradala i Merima Balkić.

U potrazi i izvlačenju automobila i stradaliH danas su učestvovali pripadnici gorskih službi spašavanja iz Sarajeva i Foče, pripadnici Uprave Civilne zaštite RS-a, MUP-a RS i vatrogasci iz Sarajeva i Pala.
“Drage Merima, Lejla, Almina i Mina, počivajte u miru!”

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor Kanton Sarajevo uputio je kantonalnom premijeru Edinu Fortu inicijativu kojim se traži da se u Kantonu Sarajevo proglasi Dan žalosti zbog smrti njihove četiri kolegice, uposlenice Osnovne škole “Kovačići” u Sarajevu.
 
 
(Fokus.ba)
Objava “Ne znam kad sam zaplakala za nekim, za njom plačem cijeli dan” pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement