Connect with us

BiH

Nelson i Sattler sa Izetbegovićem i Čovićem: SAD čvrsto podržavaju teritorijalni integritet BiH

Avatar

Published

on

Nelson i Sattler sa Izetbegovićem i Čovićem: SAD čvrsto podržavaju teritorijalni integritet BiH

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson i šef delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler razgovarali su večeras sa predsjedavajućim i dopredsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Tema razgovora, kako je saopšteno iz Američke ambasade, bilo je promoviranje dijaloga o vladavini zakona, ostvarivim izbornim i ekonomskim reformama neophodnim za sticanje povjerenja građana i napredak na putu ka Evropskoj uniji.

Tom prilikom je naglašeno kako SAD čvrsto podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine. Zapaljiva retorika i koraci za podrivanje ovih principa su nerealni, neprihvatljivi i antidejtonski, stoji u saopštenju objavljenom na Twitteru Ambasade SAD-a.

Takođe, ponovili su da takve aktivnosti služe kao izgovor liderima kako bi izbjegli odgovornost da isporuče važne reforme poput inkluzivne izborne i ograničene ustavne reforme za slobodnije i poštenije izbore, mjere vladavine zakona čiji je cilj utvrditi odgovorne za korupciju i ekonomske promjene koje bi donijele radna mjesta i investicije.

“Prava reforma i ozbiljan dijalog, a ne destabilizirajuće akcije i retorika, ono su što će građanima Bosne i Hercegovine donijeti bolje budućnost”, objavila je Američka ambasada u BiH.

BHRT

The post Nelson i Sattler sa Izetbegovićem i Čovićem: SAD čvrsto podržavaju teritorijalni integritet BiH appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement