Connect with us

BiH

Neredi tokom protesta u Holandiji: Zapaljen objekat za testiranje koronavirusa

Avatar

Published

on

Neredi tokom protesta u Holandiji: Zapaljen objekat za testiranje koronavirusa

U nemirima do kojih je došlo tokom protesta prve noći policijskog časa, zapaljen je objekat za testiranje koronavirusa i bačen vatromet na policiju u holandskom ribarskom selu Urk.

Policija je saopštila u nedjelju da je kaznila više od 3.600 ljudi širom zemlje zbog kršenja policijskog časa koji je trajao od 21 čas. Također, uhapšeno je 25 osoba zbog kršenja policijskog časa ili zbog nasilja.

Video snimak iz Urka, 80 kilometara sjeveroistočno od Amsterdama, pokazuje kako mladi provaljuju u objekt za testiranje koronavirusa u blizini seoske luke prije nego što je zapaljen u subotu navečer.

Policija i opština objavili su u nedjelju saopštenje u kojem su izrazili bijes zbog nereda, “od ispaljivanja vatrometa, bacanja kamenja do uništavanja policijskih automobila i paljenja mjesta”.

“Ovo je ne samo neprihvatljivo, već i šamar, posebno za uposlenike lokalnih zdravstvenih vlasti koje čine sve što mogu da u centru pomognu ljudima iz Urka”, navele su lokalne vlasti, dodajući da će policijski sat biti strogo proveden do kraja sedmice.

BHRT

The post Neredi tokom protesta u Holandiji: Zapaljen objekat za testiranje koronavirusa appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement