9.7 C
Jajce
Petak, 1 ožujka, 2024
BiH

‘Nije mu se išlo na posao, vjerovatno je imao neki predosjećaj’

Rano jučer dogodila se tragedija u rudniku Soko kada je stradalo osam radnika, a još 20 ih je zadobilo povrede. Zbog toga je danas u Srbiji proglašen Dan žalosti.

Jedan od stradalih rudara je i Bojan Stajić, koji ima 34 godine, a koji je postao ostac prije samo mjesec dana. Njegova supruga Dragana Jovanović ispričala je kako mu se dan prije uopće nije išlo na posao, kao da je imao neki predosjećaj, piše Telegraf.

– Mene je zvao bratić da me pita kada radi Bojan. Pretpostavila sam da nešto ne valja. Kažem otišao u treću, kaže bila havarija na rudniku. Znala sam odmah da je poginuo. Imala sam osjećaj.

Niko ništa ne javlja. Išao je moj bratić tamo u ambulantu da vidi da li ga ima na spisku povrijeđenih. Nije ga bilo, a nije htio a mi kaže. Otišao na rudnik i nema da zove. Kad se pojavio na vrata znala sam. Niko mi ništa nije rekao – priča ona kako je saznala za Bojanovu smrt:

– Ne znam ništa. Znam samo sad da ga voze u Niš na obdukciju. Jučer (prekjučer) nije htio da ide na posao. Bili smo u Nišu sa maleckim da šeta. I volio je da ide u Niš. Sinoć (preksinoć) kad je pošao na posao rekao je: “Bože, kako lijep dan, joj što mi se ne ide”. I uvijek piše u autobusu do tamo. Sinoć (preksinoć) nije. I uvijek bi puštao poruku prije nego da uđe u jamu, od sinoć (preksinoć) nema ništa više – rekla je Dragana, prenosi Telegraf.

Bojan je mjesec dana prije nesreće dobio bebu koja je prijevremeno rođena, u osmom mjesecu.

– Možda i bolje što se prije rodio, bar je neko vrijeme proveo sa ocem. Ne znam što on. Bio je redovan rudar. Svi znaju koliko je radio. Možda je zato i poginuo, uvijek je bio tu da se radi, nije bio sa strane – rekla je jučer utučena supruga stradalog rudara za Telegraf.

The post ‘Nije mu se išlo na posao, vjerovatno je imao neki predosjećaj’ appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Sjekirom napao policajce u Mostaru

Jajce Online

Prevarila ga “žena na samrti”: Obećala mu nasljedstvo, uplatio joj 20.000 eura

Jajce Online

Vlast izgubila empatiju prema svom stanovništvu

Jajce Online