Connect with us

BiH

Nikšić: Iza nas još jedna godina izgubljena za bh. građane

Avatar

Published

on

Nikšić: Iza nas još jedna godina izgubljena za bh. građane

BiH

Novogodišnji prijem

Priča koju smo nedavno čuli od predsjedavajućeg Vijeća ministara i entitetskih premijera kako će svake naredne godine biti sve bolje djeluje vrlo neozbiljno

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić izjavio je večeras u Sarajevu da je iza nas još jedna godina koja je izgubljena za građane Bosne i Hercegovine.

U obraćanju na novogodišnjem prijemu SDP-a, Nikšić je rekao da su bh. građani u protekloj godini više vjerovali sebi i svojim očima nego lijepim pričama vlastodržaca, te nastavili odlaziti iz BiH.

– Priča koju smo nedavno čuli od predsjedavajućeg Vijeća ministara i entitetskih premijera kako će svake naredne godine biti sve bolje djeluje vrlo neozbiljno – istakao je Nikšić.

Dodao je da će SDP pamtiti 2019. po tome što su formirali funkcionalnu vlast u Unsko-sanskom kantonu i Kantonu Sarajevo bez SDA i HDZ-a, te su dodatno ojačali infrastrukturu stranke i omasovili članstvo u cijeloj BiH.

Nikšić je naveo da SDP u 2020. ulazi rasterećeniji i uz stvorene preduslove za jaku i kvalitetnu kampanju, a da će početak godine biti obilježen borbom za očuvanje vlada u Unsko-sanskom i Kantonu Sarajevo.

– Neka vam bude sretna 2020. i želim nam svima zajedno da uspijemo u svojim namjerama kad su u pitanju političke okolnosti u BiH, a samo samo zajedno i ovako kako smo dosad pokazali mislim da Bosna i Hercegovina ima šansu – poručio je Nikšić.

Autor: Fena

Fokus.ba

Objava Nikšić: Iza nas još jedna godina izgubljena za bh. građane pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement