Connect with us

BiH

Nikšić o odlasku SDP poslanika: SDA sebi pravi “zelenu” ljevicu

Avatar

Published

on

Nikšić o odlasku SDP poslanika: SDA sebi pravi “zelenu” ljevicu

BiH

predsjednik sdp-a

“Vidjet ćemo se kad budemo polagali račune biračima”, rekao je Nikšić

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a BiH vijest o tome da zastupnici SDP-a u Parlamentu FBiH Hasan Muratović, Mile Atlagić, Meliha Bijedić, Zlatko Ercegović i Nedžad Šečić traže osnivanje novog Kluba zastupnika “nije previše iznenadila”.

Posebno, jer je Šečić već odavno isključen iz SDP-a.

“Jasno je i o tome smo više puta govorili da postoje ljudi u SDP koji iz raznih razloga misle da smo trebali ući u vlast. Neki su jednostavno uvjereni u to, drugi su podlegli “argumentima” SDA i njenih tajkuna. Svako od nas bira svoj politicki put”, kaže Nikšić za NAP.

Pojašnjava da se ovm ”pokazuje da neki pojedinci kojima je SDP širom otvorio vrata očigledno ne mogu održati vlastitu riječ koju su dali i građanima u kampanji i nama u SDP kad su preuzimali mjesta na listi”.

“Nakon silnih podjela imamo još jednu jer je sada očito kako SDA sebi pravi “zelenu” ljevicu. Neka je sa srećom i jednima i drugima.

Mi u SDP smo se opredijelili da održimo riječ i obećanje dato biračima. Nećemo iznevjeriti povjerenje birača ni po koju cijenu.

Već sam rekao da smo pokazali kako smo za te principe spremni platiti svaku cijenu, pa su neki od ovih koje ste spomenuli već isključeni iz SDP. Mi u SDP ćemo i dalje vjerovati u ljude i ostati otvorena partija”, dodao je Nikšić.

Predsjdnik SDP-a dodaje i da im cijela situacija daje novu snagu, da će kadrovski osvježiti SDP organizacije i unijeti novu energiju.

“Vidjet ćemo se kad budemo polagali račune biračima”, rekao je Nikšić.

Fokus.ba

Objava Nikšić o odlasku SDP poslanika: SDA sebi pravi “zelenu” ljevicu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement