Connect with us

BiH

Njemačka će pomoći Graničnoj policiji BiH

Avatar

Published

on

Njemačka će pomoći Graničnoj policiji BiH

BiH

Susret Mektić – Teichmann

Iz Ministarstva sigurnosti BiH navode da je razgovarano o migracijskoj situaciji u regiji, s naglaskom na Bosnu i Hercegovinu

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, sastao se danas u Beču s Helmutom Teichmannom, državnim sekretarom Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova Njemačke, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Ministarstva sigurnosti BiH navode da je razgovarano o migracijskoj situaciji u regiji, s naglaskom na Bosnu i Hercegovinu. Mektić je upoznao sekretara Teichmanna s trenutnom situacijom, problemima s kojima se suočavaju nadležne institucije, istakavši da Ministarstvo sigurnosti BiH u saradnji s nižim nivoima vlasti nastoji osigurati adekvatan smještaj za migrante pred predstojeću zimu.

Mektić je istakao i potrebu jačanja kontrole istočne granice kako bi se smanjio broj ilegalnih ulazaka u BiH. Sekretar Teichmann je najavio pomoć Vlade Njemačke Graničnoj policiji BiH, a o konkretnim vidovima saradnje razgovaraće čelni ljudi graničnih policija dvije države.

Također, Mektić je uputio poziv saveznom ministru unutrašnjih poslova Njemačke i državnom sekretaru MUP-a za zvaničnu posjetu BiH, kako bi se razgovaralo i o drugim vidovima saradnje između dvije zemlje, zaključili su iz bh. ministarstva.

Fokus.ba

Objava Njemačka će pomoći Graničnoj policiji BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement