Connect with us

Jajce Online

NK Čelik: Blažević je još uvijek naš igrač i nema pravo izvršavati oba…

Avatar

Published

on

Hrvatski bočni fudbaler Ante Blažević se sinoć priključio pripremama Željezničara u Antaliji, te bi uskoro trebao i zvanično postati novi član kluba s Grbavice.

Hrvatski bočni fudbaler Ante Blažević se sinoć priključio pripremama Željezničara u Antaliji, te bi uskoro trebao i zvanično postati novi član kluba s Grbavice.

Blažević je u prethodnoj polusezoni nosio dres Čelika, a zenički klub sada tvrdi da njegov ugovor i dalje važi, te da on nema pravo izvršavati obaveze prema drugom Klubu.

“Nogometni klub „Čelik“ Zenica obavještava javnost da je menadžment kluba predupredio mogućnost jednostranog raskida ugovora po FIFA pravilniku između kluba i Ante Blaževića.

Imenovani je posredstvom Advokatskog društva Spaho d.o.o. uputio zahtjev za doborovoljno plaćanje dospjelih obaveza. Takav Zahtjev je pravno neutemeljen i zakonski nesonovan obzirom da se isti već ranije obratio Klubu posredstvom drugog advokata sa kojim klub radi na slučaju.

Ante Blažević je svojevoljno napustio klub i bez ikakvog obrazloženja prestao izvršavati svoje obaveze definisane Ugovorom, Zakonom o radu i normativnim aktima N/FS BiH, FIFA-e i UEFA-e. Zbog svega navedenog klub je odlučio suspendovati igrača.

Formalno pravno, Blažević je još uvijek igrač Čelika i kao takav nema pravo izvršavati obaveze prema drugom Klubu.

Nogometni klub „Čelik“ će nastaviti izvještavati javnost o ovom slučaju”, stoji u saopštenju Čelika.

PREMIJER LIGA

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava NK Čelik: Blažević je još uvijek naš igrač i nema pravo izvršavati obaveze prema drugom klubu pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement