Connect with us

BiH

Nova dva slučaja zaraze koronavirusom u Zenici

Avatar

Published

on

Nova dva slučaja zaraze koronavirusom u Zenici

Nova dva slučaja zaraze koronavirusom u Zenici

Nakon što je 9. ožujka potvrđen prvi slučaj infekcije novim koronavirusom u Zenici, testiranje osoba koje su bile u kontaktu s njom, odnosno koje su zajedno s njom putovale u Italiju, pokazalo je da su još dvije osobe pozitivne na koronavirus (Covid-19).

Kako je priopćeno Krizni stožer za praćenje koronavirusa u Zeničko-dobojske županije,  kod treće testirane osobe nalaz je negativan. Infekcija je laboratorijski dijagnosticirana kod ženske osobe u dobi od 19 godina i muške osobe u dobi 26 godina.

Budući da nema kliničkih manifestacija bolesti, osoba kod koje nije potvrđena infekcija novim koronavirusom ostaje u kućnoj izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom, dok će osobe kod kojih je potvrđena infekcija ovim virusom biti upućene u Izolatori Županijske bolnice Zenica, a o daljem postupanju će se odlučiti naknadno.

S obzirom na epidemiološke podatke, iz Kriznog stožera kažu da su očekivali takav razvoj događaja, odnosno očekivali su da će i ove dvije osobe biti pozitivne.

Sva tri pozitivna slučaja na virus Covid-19 mogu se smatrati uvezenim slučajevima te se može konstatirati da nije bilo prijenosa bolesti unutar BiH, a povezano s tim slučajevima.

Laboratorijskim testiranjem u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 9. ožujka potvrđen prvi slučaj infekcije koronavirusom u Federaciji BiH. Radi se o ženskoj osobi u dobi 51 godina iz Zenice, koja se vratila iz posjete rodbini u Italiji (Lombardija).

Vratili su se u četvrtak navečer, 5. ožujka . Iz Italije su putovali privatnim autom i nisu nigdje tijekom puta kontaktirali s drugim osobama, kao i nakon povratka u Zenicu.

– Želimo skrenuti pažnju, a u vezi nekih netočnih informacija koje su se pojavile u medijima, da sve tri ove osobe koje su sada pozitivne na koronavirus nisu bile ni na kakvim skupovima većeg broja ljudi, nego su sve vrijeme bile u izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom – kažu iz Kriznog stožera.

Zdravstveni sistem u ZDŽ-u, rečeno je u priopćenju, cijelo vrijeme je u pripravnosti i poduzima sve potrebne mjere u svim slučajevima te građani mogu biti mirni jer zdravstveni sistem radi svoj posao i dalje se pridržava ranije datih preporuka.

vecernji.ba

(Srednjabosna.com)

Objava Nova dva slučaja zaraze koronavirusom u Zenici pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement