16.9 C
Jajce
Subota, 28 svibnja, 2022
Sport

Nova imena u Bijeljini: Radnik se pojačao dvojicom doskorašnjih fudbalera Zrinjskog

Radnik iz Bijeljine u tišini obavlja pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi BiH, a tišinu ponajviše uzrokuje i činjenica da je riječ o klubu koji uopšte nema zvaničnu stranicu.

FOTO: Facebook/Sport Bijeljina

Radnik iz Bijeljine u tišini obavlja pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi BiH, a tišinu ponajviše uzrokuje i činjenica da je riječ o klubu koji uopšte nema zvaničnu stranicu.

Ipak, sajt Sport Bijeljina večeras javlja da su danas u Bijeljinu stigla dva vrijedna pojačanja. Riječ je o Anesu Vazdi i Sadiku Škrijelju, doskorašnjim članovima Zrinjskog.

Vazda je nedavno raskinuo ugovor sa Zrinjskim, u kojem od samog dolaska nije baš imao prostora za igru, dok je Škrijelj to učinio u septembru kad je otišao u Rudeš, ali i tamo je ekspresno okončao svoju epizodu.

“To su igrači koji su prije pola godine potpisali za Zrinjski, međutim spletom okolnosti nisu u redovima Mostaraca dobili priliku da pokažu svoj kvalitet koji sigurno posjeduju. Radi se o mladim igračima koji igraju na poziciji krila i u veznom redu, u klubi smo procijenili da angažovanjem Vazde i Škrijelјa možemo pojačati konkurenciju na tim pozicijama“, rekao je trener Radnika Velibor Đurić.

Škrijelj je oduševljavao svojim igrama u TOŠK-u iz Tešnja prošle sezone, ali prelazak u Premijer ligu mu se ipak ispostavio teškim. Inače, prošao je Akademiju FK Sarajevo, u kojoj je bio i Vazda, kojeg najviše pamtimo po dobrim partijama u Mladosti DK.

Anes Vazda potpisao je ugovor na godinu i po, dok je Sadik Škrijelј parafirao na dvije i po godine.

KOMENTARI

The post Nova imena u Bijeljini: Radnik se pojačao dvojicom doskorašnjih fudbalera Zrinjskog appeared first on Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Tuzla City saopštio tužnu vijest: Preminuo brat Husrefa Musemića

Jajce Online

Mikel Oyarzabal srušio Celtu Vigo, Real Sociedad konačno uspio prekinuti crni niz

Jajce Online

Općina Centar izdvojila 200.000 KM za FK Sarajevo i 10.000 KM za KK Bosna Royal

Jajce Online