27.7 C
Jajce
Nedjelja, 3 srpnja, 2022
Jajce

Nova Kraljica Hrvatske porijeklom iz Jajca

Najstariji hrvatski izbor ljepote – Kraljica Hrvatske – povodom Međunarodnog dana žena, objavljuje novu Kraljicu Hrvatske – Nikolinu Mirković, djevojku čije je porijeklo iz Bareva kod Jajca.

Domaćin izbora Kraljice Hrvatske dosadašnjih godina je bio predivan grad Rovinj, koji nosi krunu Mediterana i šampiona hrvatskog turizma te se održavao uz izravni prijenos HRTa iz Rovinja. Ove godine, zbog aktualne krize, izbor je održan u nešto drugačijem obliku, uz pomoć digitalne audio-video tehnologije.

Završne pripreme su održane krajem godine u hotelu Westin u Zagrebu, a članovi žirija ostatak svog posla odradili su putem video glasanja. Sve kandidatkinje su se predstavile u kupaćim kostimima i u svečanim i zavodljivim haljinama.

U velikoj konkurenciji, krunu Kraljice Hrvatske za 2020 godinu osvojila je Nikolina Mirković, 24-godišnja apsolventica ekonomije iz Zagreba, a koja bi da ima kraljevske ovlasti osigurala ravnopravnost između žena i muškaraca te se pobrinula da se žene mogu posvetiti majčinstvu bez straha za radno mjesto i radne uvjete. A da mora birati između ljubavi i karijere, definitivno bi odabrala ljubav, jer je to glavna emocija koja ju vodi kroz život i motivira za napredak u svakom smislu.

(Jajce Online)

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Na današnji dan pogubljen posljednji bosanski kralj

Jajce Online

Plemenita gesta djelatnika i učenika 0Š ’13.rujan’ Jajce

Jajce Online

CVJETNICA – NEDJELJA MUKE GOSPODNJE

Glavni Urednik