11.1 C
Jajce
Utorak, 4 listopada, 2022
BiH

Nova pravila za bh. građane koji namjeravaju putovati u Tursku

Iz Ambasade BiH u Turskoj objavili su nova pravila prilikom ulaska bh. građana u tu zemlju.

– Naime, osobe koje su vakcinisane bar 14 dana prije ulaska u Tursku ili su prebolile koronu u posljednjih šest mjeseci uz prikazivanje zvaničnog dokumenta od zdravstvene ustanove će moći ući u Tursku bez prikazivanja negativnog PCR testa. Osobe koje ne ispunjavaju ni jedan od dva navedena uslova, moći će ući ili sa negativnim PCR testom urađenim najdalje 72 sata prije leta, ili sa brzim antigenskim testom urađenim najdalje 48 sati prije leta – naveli su iz Ambsasade BiH u Ankari.

Odluka se odnosi na sve načine ulaska u Tursku (cestovni, zračni ili morski granični prijelazi).

Shodno napravljenom poboljšanju epidemiološke slike, Turska od danas prelazi na novu fazu normalizacije života i relaksacije restrikcija.

Ograničenje kretanja u Turskoj i dalje će biti na snazi biti od 22 sata do 5 sati svakim radnim danom i subotom. Takva mjera će biti na snazi biti i od 22 sata u subotu do 5 sati ujutro u ponedjeljak, dakle tokom cijele nedjelje.

Od danas će u Turskoj i ugostiteljski objekti moći pružati usluge uz poštivanje osnovnih mjera od 7 do 21 sat, a dostavu vršiti i do ponoći. S radom u istom periodu i u poštivanje istih mjera počet će i kafeterije, čajdžinice, bašte, dvorane, lunaparkovi, sportski poligoni i slična mjesta.

 

(avaz)

The post Nova pravila za bh. građane koji namjeravaju putovati u Tursku appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Mirza Kapetanović – Zemlja cvijeća i kraljeva

Jajce Online

Tragovi drevnih civilizacija na seoskim njivama

Jajce Online

Ova jednostavna navika čini vas srećnijim i zdravijim

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!