Connect with us

BiH

Novalić: FBiH nije, niti će učestvovati u razgovorima o entitetskoj li…

Avatar

Published

on

Novalić: FBiH nije, niti će učestvovati u razgovorima o entitetskoj li...

BiH

Premijer FBiH

Na taj način kratko je prokomentirao jedan od jučer usvojenih osam zaključaka u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS)

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić odbacio je danas tvrdnje iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska da su započeti razgovori o entitetskoj liniji.

On je jasno poručio da Federacija BiH nije, niti će ikada učestvovati u bilo kakvim razgovorima koji se tiču entitetske linije.

Na taj način kratko je prokomentirao jedan od jučer usvojenih osam zaključaka u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS).

Tim zaključkom NSRS zadužila je Vladu RS-a da nastavi ranije započete pregovore s Vladom FBiH s ciljem definiranja granične linije među entitetima i to u skladu sa Aneksom II Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

Inače, usvojeno je osam zaključaka, kojima entitetski parlament, između ostalog, obavezuje predstavnike RS-a u institucijama BiH da predlože u Parlamentarnoj skupštini BiH usvajanje Zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH.

Autor: Fena

Fokus.ba

Objava Novalić: FBiH nije, niti će učestvovati u razgovorima o entitetskoj liniji pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement