Connect with us

BiH

Novi direktor ukinuo besplatne ski karte političarima i VIP parking na…

Avatar

Published

on

edna od prvih odluka novog v.d. direktora ZOI’84 Kenana Magode je ukidanje prakse podjele besplatnih godišnjih ski karata u okviru reprezentacije ili na bilo koji drugi način, kao i ukidanje VIP parkinga na Bjelašnici.

Jedna od prvih odluka novog v.d. direktora ZOI’84 Kenana Magode je ukidanje prakse podjele besplatnih godišnjih ski karata u okviru reprezentacije ili na bilo koji drugi način, kao i ukidanje VIP parkinga na Bjelašnici.

Uvidom u dosadašnje poslovanje, v.d. direktor Magoda je uočio da je ova pojava ranijih godina bila veoma prisutna po kriteriju prijateljstva, porodičnih i poslovnih veza, stranačke pripadnosti i slično te je u okviru seta odluka koje za cilj imaju uvođenje reda u preduzeću odlučio povući konkretne poteze.“Kada su u pitanju godišnje ski karte, kao i do sada svi zainteresirani će moći da ih kupe. Novina je to da ću prekinuti praksu podjele besplatnih godišnjih ski karata. Prema informacijama s kojim raspolažem, najčešće su ih dobijali oni koji imaju najviše, a to su političari, privrednici i druge osobe bliske upravnim strukturama. Toga više neće biti. Ako žele da skijaju, neka kupe kartu, bar oni to mogu priuštiti. Pozivam sve one koji su ranijih godina imali besplatne godišnje ski karte da ih za narednu sezonu kupe i tako pomognu našem preduzeću. Kao direktor, svojim primjerom kupovine godišnje ski karte ću pokazati da je vrijeme dodvoravanja moćnicima preko leđa ZOI’84 završeno”, istakao je Magoda.

On je također donio odluku da dio parkinga koji je bio namijenjen za “probrane i zaslužne”, u javnosti poznat kao VIP parking, od sada bude dostupan za sve posjetioce Bjelašnice.

Garantiran parking će imati, kako su naveli, Hitna pomoć, GSS, policija, kao i dostavna vozila u skladu s pravilima, a svi ostali će biti jednaki. Ističu kako niko, uključujući i direktora ZOI’84, nema pravo na privilegiju da ima obezbijeđen parking na samoj stazi. Kenan Magoda je rekao da će plaćati parking i da će zahtijevati da to rade i ostali.

Magoda je dodao da preduzeće preuzima u veoma teškoj situaciji, kako finansijskoj, tako i kadrovskoj, ali i naglasio da pored svega toga nema sumnje da će uz pomoć Vlade KS, ali i brojnih poštovalaca naših olimpijskih planina i borilišta, uspjeti u relativno kratkom periodu napraviti krupne iskorake.

“U narednom periodu jedan od ciljeva ZOI’84 će biti da po uzoru na moderna skijališta u bližoj okolini i regiji u saradnji s Vladom KS kreiramo programe koji će omogućiti skijanje onima koji nisu u finansijskoj mogućnosti za to, a pod tim se prije svega misli na učenike. Iako moramo biti tržišno orijentirani, ne smije se zaboraviti realnost da u olimpijskom gradu Sarajevu živi veliki broj onih kojima olimpijske planine i sve ono što one mogu ponuditi, bilo u ljetnom ili zimskom periodu, nisu dostupne. Želja nam je i namjera to promijeniti. U tu svrhu se može iskoristiti i dio novca od prihoda po osnovu kupovine godišnjih ski karata za koji očekujemo da će poslije ove odluke biti značajno veći”, kazao je v.d. direktora ZOI-ja.

 

 

 

(Klix)

Objava Novi direktor ukinuo besplatne ski karte političarima i VIP parking na Bjelašnici pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement