Connect with us

Jajce Online

Novi popusti za školarce, studente i penzionere

Avatar

Published

on


Upravni odbor JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ na posljednjoj sjednici donio je odluku o izmjenama i dopunama cjenovnika za ulaz u znamenitosti grada.
Upola manje
Tako djeca starosti do sedam godina imaju pravo na besplatan ulaz u sve kulturne i prirodne znamenitosti grada Jajca. Za učenike osnovnih i srednjih škola iz Bosne i Hercegovine određena je jedinstvena cijena tokom cijele godine, a iznosi jednu marku po naplatnom mjestu ili spomeniku.
Za studente i penzionere iz naše zemlje određena je cijena ulaznice za sva naplatna mjesta koja će biti 50 posto niža od aktuelne cijene na pojedinom spomeniku.
Ulaznice u vansezoni koja traje do 30. aprila, za vodopad iznosit će 4 KM, dok će u tvrđavu, katakombe, Mitrej i Etno-muzej svi posjetioci moći ući za dvije marke.
Posebne ulaznice za Mitrej i Etno-muzej iznosit će 2 KM.
Prirodne ljepote, bogata narodna tradicija i običaji, uz 40 nacionalnih spomenika u gradu Jajcu i njegovoj okolini, svake godine privlače sve veći broj domaćih i stranih turista.
 Dnevne posjete
Iako su, za razliku od prethodnih godina, turisti višesatne posjete zamijenili dnevnim, problem je, kako kažu, što Jajcu nedostaje još smještajnih kapaciteta. Prema podacima turističkih radnika, kraljevski grad u toku sezone posjeti više od 150.000 turista iz svih krajeva svijeta.
 Grupna ulaznica 8 KM 
Cijena grupne ulaznice u sezoni koja počinje 1. maja i traje do 30. septembra iznosi 8 KM, turisti će moći posjetiti vodopad, Mitrej i Etno-muzej, pet maraka trebat ćete izdvojiti ako želite obići srednjovjekovnu tvrđavu te četiri marke za ulazak u katakombe.

 
 
 
(avaz)

Objava Novi popusti za školarce, studente i penzionere pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement