Connect with us

BiH

Novi zakon ugrožava egzistenciju 48.000 obrtnika i njihovih porodica

Avatar

Published

on

Novi zakon ugrožava egzistenciju 48.000 obrtnika i njihovih porodica

Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima koji će se u četvrtak naći na dnevnom redu Doma naroda Parlamenta FBiH izazovao je oštru reakciju Obrtničke komore.

U svom istupu oni kažu kako su sva udruženja obrtnika, svih 10 kantonalnih/županijskih obrtničkih komora i Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine ovaj prijedlog odbacile kako neprihvatljiv i poguban za obrt.

“Obrtnici u FBiH kategorički odbacuju, ne mogu i neće prihvatiti ovakav Prijedlog Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima. Njegovim usvajanjem ugrožava se egzistencija 48 hiljada obrtanika, preko 56.950 zaposlenih i njihovih porodica, kao i javnih prihoda, a tako i punjenja proračunskih sredstava”, navode iz komore.

“Već imamo prve anketne analize s područja cijele Federacije da će ukoliko dođe do usvajanja Prijedloga zakona o obrtu i srodnim djelatnostima doći do enormnog i masovnog zatvaranja obrtničkih djelatnosti zbog neprihvaćanja prijedloga obrtnika, ali i ukidanja dosadašnjih mogućnosti koje je pružao obrt”, navodi se između ostalih u stavu Obrtničke komore FBiH.

(Klix)

Objava Novi zakon ugrožava egzistenciju 48.000 obrtnika i njihovih porodica pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement