Connect with us

Jajce Online

Novog člana Premijer lige BiH čeka veliki posao: Treba nam barem milion KM za narednu sezonu

Avatar

Published

on

Ekipa Rudar Prijedora opravdala je ulogu favorita osvajanjem prvog mjesta u Prvoj ligi RS i izborila povratak u Premijer ligu BiH.

Ekipa Rudar Prijedora opravdala je ulogu favorita osvajanjem prvog mjesta u Prvoj ligi RS i izborila povratak u Premijer ligu BiH.

Dok je većina prvotimaca već na odmoru pred čelnicima je period iskušenja jer za kratko vrijeme moraju da obezbijede sredstva i uslove za normalno takmičenje sa najboljim klubovima u BiH.

“Tek nas očekuje veliki posao jer moramo da obezbijedimo najmanje milion maraka za narednu sezonu što je skoro 40 odsto više nego u prethodnoj. To nije iznos sa kojim bismo napali vrh tabele već za koliko-toliko normalnu egzistenciju i izbjegavanje borbe za opstanak. Redovno održavamo sastanke u gradskoj upravi i vjerujem da ćemo sa njima i dalje imati korektnu i plodonosnu saradnju”, istakao je predsjednik Rudar Prijedora Darko Milunović za Glas Srpske.

Nakon pet godina Rudar Prijedor izborio je povratak u Premijer ligu, a u tom periodu uveliko su se pooštrili kriterijumi za igranje u najvišem fudbalskom rangu.

“U narednom periodu očekujemo inspekciju na stadionu, a pozvani smo da dostavimo sva dokumenta potrebna za nastup u Premijer ligi kao i dokaze da smo započeli radove na i oko stadiona. U pitanju je instaliranje elektronskog semafora koji je sada obavezan kao i montaža reflektora. Započećemo sve radove kako bismo uopšte mogli da dobijemo licencu za nastup u Premijer ligi”, dodao je Milunović.

Međutim, to je tek jedan dio posla koji očekuje upravu ovog kolektiva, a drugi je svakako kompletiranje igračkog kadra.

“Prema trenutnim kalkulacijama treba nam sedam kvalitetnih fudbalera kako bismo uz postojeći igrački kadar mogli da ravnopravno konkurišemo ostalim klubovima. Po različitim osnovama razići ćemo se sa deset igrača. Nekima su istekli ugovori, neki od mlađih će na pozajmice, a neki nisu opravdali očekivanja. Pripreme će početi 10. juna, potom bismo 26. juna otišli 12 dana na Zlatibor. Sezona počinje prilično rano, 17. jula i imaćemo veoma malo vremena za odmor”, pojasnio je Milunović.

Jedno od najinteresantnijih pitanja koje muči navijače Rudar Prijedora je i ime novog šefa stručnog štaba odnosno hoće li ostati Marko Tešić ili će na klupu sjesti neko novo lice.

“Znam da to sve interesuje i otvoreno kažem da ćemo to pitanje riješiti do 31. maja. U svakom slučaju Tešić je veoma važan čovjek u svim našim planovima i zajedno ćemo donijeti odluku o tome šta je najbolje za njega i za klub”, zaključio je Milunović.

KOMENTARI

The post Novog člana Premijer lige BiH čeka veliki posao: Treba nam barem milion KM za narednu sezonu appeared first on Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement