9.8 C
Jajce
Četvrtak, 8 veljače, 2024
BiH

Nsue: Rekli su mi da je PLBiH sve bolja, sretan sam jer sam u državi u kojoj dosad nisam bio

Tuzla City danas je predstavio najzvučnije pojačanje u svojoj historiji, a ugovor je potpisao Emilio Nsue.

Tuzla City danas je predstavio najzvučnije pojačanje u svojoj historiji, a ugovor je potpisao Emilio Nsue.

Kapiten Ekvatorijalne Gvineje, s kojom je igrao Afrički kup nacija, koji je nedavno okončan, priključio se timu Husrefa Musemića u Ljubuškom, a govorio je za zvaničnu stranicu Tuzla Cityja.

“Što se tiče mojih prvih utisaka, ljudi koje sam upoznao su bili jako dobri prema meni. Jako sam sretan što sam u državi u kojoj nisam bio nikad do sada. Uzbuđen sam zbog novih izazova i ovo je za mene nevjerovatna prilika”, rekao je Nsue, koji ne zna mnogo o fudbalu u BiH.

“Nisam znao dosta o igračima u BiH, ali sam čuo da su najpoznatiji igrači Pjanić i Džeko. Nisam znao puno o ligi. Igrao sam prošle godine u Evropi u APOEL-u, ali ne znam mnogo. Pričao sam s nekim prijateljima i rekli su mi da je liga sve bolja iz godine u godinu. Mislim da je to najvažnije.”

Je li tvoja porodica i prijatelji iznenađeni sto si odabrao BiH ?

“Moja porodica nije iznenađena jer je Tuzla City jako dobar tim. Želim da igram za Tuzla City mjesec i po poslije Kupa Afrike. Za mene je predivno biti ovdje i nadam se da ću da pokažem najbolju verziju sebe. Moja porodica i ja smo presretni jer imam priliku da igram za ovakav klub”, rekao je Nsue.

O očekivanjima od sebe i ekipe u nastavku sezone Nsue je rekao:

“Mislim da ako sam zdrav da mogu dati mnogo za svoj tim. Čak i ako ne igram želim da pomognem svojim suigračima koji su na terenu. Došao sam ovdje da pokažem svoje iskustvo i dam sve najbolje od sebe. Želio bih ovdje napraviti nešto i ostati par godina te osvojiti titulu koju želi Tuzla.”

KOMENTARI

The post Nsue: Rekli su mi da je PLBiH sve bolja, sretan sam jer sam u državi u kojoj dosad nisam bio appeared first on Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Svi ćemo otići na Mars: Kako je malo mjesto postalo svjetska vijest

Jajce Online

Šveđanima nestalo smeća, uvoze ga

Jajce Online

Kako je Al Jazeera Balkans utjecala i promijenila medijsku sliku Balkana

Jajce Online