Connect with us

BiH

O “SPORADIČNOM INCIDENTU” S 27 MRTVIH NI RIJEČI Bošnjačka javnost igno…

Volim Jajce

Published

onNijedan bošnjački medij u BiH, do sada nije objavio nijednu vijest o ovom pokolju ni činjenici da se danas u Vitezu obilježava 25. godina od zločina. Žrtve pokolja u Buhinim kućama pravosudnu zadovoljštinu nisu dobile ni pred Haškim tribunalom, kao ni onom na Miljacki – Sudu BiH.
dnevnik.ba
POVEZANO
Kako je tzv. ARBiH klala Hrvate u Buhinim kućama: Bez milosti su ubili i dvogodišnjeg dječaka
U Vitezu je danas obilježavanje 25. obljetnica zločina nad hrvatskim braniteljima i civilima u selu Buhine kuće kojeg su počinile postrojbe tzv. Armije RBiH 9. siječnja 1994. godine. Cilj bošnjačko-muslimanske vojske bio je, osvajanjem Buhinih kuća, inače hrvatskog sela, presijeći enklavu Lašvanske doline na dva dijela – Vitez i Novi Travnik i Busovača. Tog 9. siječnja 1994. godine u Buhinim kućama svirepo je ubijeno 27 Hrvata.
Najmlađa žrtva pokolja je dvogodišnji dječak Danijel Grbavac. Hrvatski branitelji su zarobljeni i masakrirani. Identifikacija izvršena mjesec dana kasnije u Vitezu, u veljači 1994. godine, najbolje govori o kakvim se krvnicima radilo budući da su tijela hrvatskih branitelja izrezana i motornom pilo na dva tijela, poput onog ubijenog Marka Buhića.
Nijedan bošnjački medij u BiH, do sada nije objavio nijednu vijest o ovom pokolju ni činjenici da se danas u Vitezu obilježava 25. godina od zločina. Žrtve pokolja u Buhinim kućama pravosudnu zadovoljštinu nisu dobile ni pred Haškim tribunalom, kao ni onom na Miljacki – Sudu BiH.
R. I. / Dnevnik.baFeed: VolimJajce.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement