Connect with us

Jajce

Obavijest PU Jajce povodom blagdana sv.Ive/Koristimo javni prijevoz i smanjimo gužve na cestama – Ja…

Avatar

Published

on

Poštovani sugrađani, informiramo vas da je pred nama blagdan sv.Ive Krstitelja koji se i ove godine tradicionalno proslavlja 23. i 24. lipnja u svetištu u Podmilačju.

Tim povodom, PU Jajce formirala je Operativni stožer sa zadatkom sačinjavanja Operativnog plana osiguranja i poduzimanja svih sigurnosnih mjera, a sve u cilju stvaranja potpunog sigurnosnog ambijenta i omogućavanja organizatoru i vjernicima svih planiranih sadržaja iz dostavljenog programa Župnog ureda u Podmilačju.

Ovim putem zamoljavamo sve građane, koji namjeravaju hodočastiti iz Jajca da za svoj odlazak u svetište i povratak kući, koriste usluge javnog gradskog prijevoza, od Autobusna stanica Jajce – Podmilačje, kako ne bi svojim automobilima stvarali dodatne gužve i na taj način omogućili nesmetano kretanje vjernika koji tradicionalno iz drugih općina i susjednih država dolaze u Jajce.

Isto tako skrećemo pozornost vozačima da poštuju upute Auto-moto klubova o ograničenju prometa i potpunoj zabrani kretana za sva teretnih motornih vozila preko 7,5 T na području općine Jajce za vrijeme osiguranja vjerskog skupa, kao i upozorenja policijskih službenika i svoja vozila parkiraju isključivo na za to predviđenim parkinzima, ne ostavljaju ih na pravcu kretanja pješaka ili pored ceste i tako ugrožavaju sigurnost vjernika koji pješice hodočaste u Podmilačje.

Savjetujemo građanima da vode računa o osobnoj sigurnosti i posebno svojim stvarima (novčanicima, mobitelima i sl), te da prilikom odsustva iz stambenih objekata u navedene dane o tome izvijeste susjede ili policiju, kako bi zajedno nadzirali stanove i kuće i pravovremeno reagirali na eventualne provale i spriječili izvršenje krađa.

Molimo Vas da o svim sumnjivim aktivnostima ili nedoličnim ponašanjima grupa ili pojedinaca, svoja zapažanja prijavite policiji na besplatan broj 122, te neposredno policajcu ili patroli na cesti i onda ako mislite da to niste jedini primijetili.

Opće je poznato da ni jedna policija na svijetu, ne može uspješno funkcionirati bez pomoći, suradnje i sudjelovanja odgovornih građana kao što ste vi.

Molimo, Vas da nam pomognete i budete odgovorni, kao što ste to činili zadnjih godina, na čemu Vam se unaprijed zahvaljujemo.

Vaša policija!

Feed: jajcepress.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement