Connect with us

BiH

Obilna kiša prouzrukovala više odrona na cestama u BiH

Avatar

Published

on

Zbog nestabilne vremenske situacije i mjestimično izraženijih padavina iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

U toku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila) i Ormanica (M-1.8 Srebrenik-Orašje), zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).
Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.
Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.
Povodom praznika Ramazanskog bajrama na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području FBiH do 6. juna do ponoći.

(klix)
Objava Obilna kiša prouzrukovala više odrona na cestama u BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement